Toobal Prantsusmaa karikafinaalist: see oli võimalus midagi suurt võita

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rennes´i meeskond pärast karikafinaali.
Rennes´i meeskond pärast karikafinaali. Foto: Facebook

Prantsusmaa karikavõistluste poolfinaalis kõrgliiga liidri Arago de Sete edasisest konkurentsist välja lülitanud Martti Juhkami ja Kert Toobali esiliigasse kuuluv koduklubi Rennes Volley asus eilses finaalmängus Ajaccio vastu geimidega 2:1 juhtima, kuid pidi lõpuks leppima valusa 2:3 kaotusega. Seejuures juhiti viiendas geimis veel 12:9.  

Ülikogenud Toobal pole oma pika karjääri jooksul piiri taga tihti finaalis mänginud. Ta on osalenud Soome liiga finaalis ja Soome karikafinaalis. «See oli hea võimalus midagi suurt võita, tihti ei juhtu, et välisliigas medalile saab mängida,» ütles Toobal.

Ta ütles, et Rennes´i klubi juhid olid juba rahul, et meeskond finaali pääses. Tema aga spordimehena sellega piirduda ei tahtnud. «Mulle selline mõtlemine ei istu, et lihtsalt toredad mängud on. Kui oled finaalis, tuleb ikka võitu tahta,» sõnas võrkpallur.

Finaalis tema sõnul midagi sisse ei jäänud ja kogu meeskond mängis nii hästi, kui võimelised ollakse. «Oleme terve hooaja enam-vähem nii mänginud. Eks viiendas geimis oli paar asja, mille taha see võit jäi. Kui ise ei tee, siis lüüakse sulle. Kokkuvõttes korralik mäng ja nuriseda on raske millegi üle. Kuigi kahju on muidugi, et kulda ei saanud. Nii napilt on alati nõme kaotada. Mingi hetk oli mul endal küll tunne, et tuleb ära see võit,» analüüsis Toobal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles