Eesti noortekoondised Balkani eakaaslastele vastu ei saanud

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Võrkpalliliidu juhatus valis uue alaliidu peasekretäri.
Eesti Võrkpalliliidu juhatus valis uue alaliidu peasekretäri. Foto: Internet

Euroopa võrkpalli meistrivõistlustele pürgivad Eesti noortekoondised olid eile vastamisi valikturniiride võõrustajate, Bulgaaria ja Serbiaga. Mõlemad meie võistkonnad pidid paraku Balkani riikide 3:0 paremust tunnistama.

Neidude U19 vanuseklassi turniiril Bulgaarias kaotas Eesti naiskond avageimi küll kindlalt 14:25, ent kahes järgmises oldi igati mängus. Teises jäi realiseerimata 21:17 eduseis, sest võõrustajad lõpetasid geimi 8:1 spurdiga. Kolmandas olid bulgaarlannade edunumbrid 25:21. Terve matš Bulgaariale seega 25:14, 25:22, 25:21, kirjutas volley.ee.

Eesti vastuvõtuprotsent oli vaid 12, Bulgaarial 35. Ässasid lõi kodunaiskond 14, meie kaheksa. Rünnakuid realiseerisid võõrustajad 45-protsendiliselt, Eesti neidude näitaja oli 33. Meie noortekoondise edukaim oli üheksa punktiga Kertu Laak, vahetusest sekkunud Hanna Pajula lisas kaheksa. 

Täna kell 16:00 läheb Eesti vastamisi Norraga, kes näpsas turniiri avapäeval Bulgaarialt punkti, ent kaotas eile 0:3 Soomele. 

Samal ajal astub Vrnjačka Banjas võistlustulle ka meie noormeeste U20 koondis, kelle vastaseks on Valgevene. Senistes matšides oleme mõlemad võitnud 3:2 Kreekat, Valgevene sai punkti kätte ka Serbialt. Eesti jaoks on vähemalt paberil seis lihtne: EM-finaalturniirile pääsemise teekonna jätkamiseks tuleb Valgevene alistada. Kui Kreeka ei võida Serbiat 3:0 või 3:1, piisab 3:2 edust, muidu on vaja 3:0 või 3:1 võitu.

Eilne matš Serbiaga lõppes Eesti poolt vaadatuna 11:25, 20:25, 17:25. Balkanlased kontrollisid tervet kohtumist, juhtides kõigil tehnilistel mõttepausidel ning ühegi geimi lõppfaasis Eesti neile kordagi ohtlikuks ei saanud. 

Vastuvõtt polnud kummalgi meeskonnal kiita, Serbia näitaja oli 29 protsenti, meil nelja võrra madalam. Rünnakuid realiseerisid serblased 53-protsendilise efektiivusega, Eesti näitaja oli 39. Mänguaega teenisid kõik meie pallurid, parim oli kaheksa punktiga Markus Uuskari. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles