Avageimis tabeli liidrile lahingu andnud Cretu klubi jäi punktita

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpallimeeskonna peatreener Gheorghe Cretu.
Võrkpallimeeskonna peatreener Gheorghe Cretu. Foto: Joosep Martinson

Poola Plusliga eelviimases voorus pidi kaotuse vastu võtma Eesti koondise peatreeneri Gheorghe Cretu juhendatav Lubini Cuprum, kes kodupubliku toetusel turniiritabeli liidri Kedzierzyn-Kozle Zaksa vastu geimivõiduni ei jõudnud. Võõrustajate poolel tegid kogu mängu kaasa mõlemad Eesti koondislased, neist Keith Pupart kogus 10 ja Robert Täht 8 punkti.

Tasavägiseim oli kohtumise avageim, mis lõppes koduvõistkonna Curpumi 26:28 kaotusega. Teises ja kolmandas geimis koguti turniiritabeli parima Kedzierzyn-Kozle Zaksa vastu vastavalt 16 ja 21 punkti. Võõrustajate ridades jooksid algkoosseisus platsile mõlemad Eesti koondislased, kirjutas Volley.ee.

Rünnakul 45-protsendilist efektiivsust näidanud Keith Pupart kogus lõpuvileks 10 punkti, millest üheksa tulid rünnakul ja üks blokis. Algusest lõpuni viibis väljakul ka Robert Täht, kes realiseeris 20-st tõstest 8 ja näitas pallingu vastuvõtul head 52-protsendilist täpsust. Blokis ega pallingul seekord Täht punktivõiduni ei jõudnud. 

Täht tõi kaotuse peapõhjusena välja esimese geimi lõpplahenduse: «Arvan, et suuresti otsustas kogu mängu saatuse esimese geimi lõpp. Meil olid seal head võimalused, aga kolm-neli oma sundimatut viga geimi tähtsaimatel hetkedel said määravaks - sellisel tasemel vastane ei jäta võitu vormistamata. Zaksa on sellel aastal väga häid esitusi näidanud ja kui nad oma mängu jooksma saavad, siis on neid raske pidurdada.»

«Põdesin alles väikest viirust ja ei olnud veel võib-olla kõige teravam pliiats pinalis, aga millegi taha pugeda ei ole ja tugevam võttis oma. Nüüd järgmine ja ühtlasi põhiturniiri viimane vastasseis Radomiga on tõenäoliselt juba «mõisa» peale,» lisas Täht. 

Kaotusega sai selgeks, et Lubini meeskond põhiturniiril viiendast kohast kõrgemale ei tõuse. Hetkel on Curpumil viiendana kirjas 25-st voorust 43 punkti. Radomi Cerrad Czarni järgneb 24-st mängust kogutud 42 ja 2004. aasta Poola meister Wegieli Jastrzebski 24-st mängust saavutatud 39 punktiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles