Cuprum lõpetas Tähe ja Puparti juhtimisel põhiturniiri viiendana

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Täht ja Keith Pupart
Robert Täht ja Keith Pupart Foto: Tairo Lutter

Poola Plusliga viimases, 26. voorus pidas printsipiaalse vastasseisu Keith Puparti ja Robert Tähe koduklubi Lubini Cuprum, kelle jaoks oli mängus põhiturniiri viies koht. 11 kaotuse kõrvale 15. võidu saavutanud Gheorghe Cretu juhendatava Cuprumi võitu panustasid enim just eestlased - Täht 16 ja Pupart 15 punkti. Lubini meeskond lõpetab koduse meistrisarja järgnevalt mängudega viiendale-kuuendale kohale. 

Enne viimast vooru tabelis kuuendal kohal olnud Cuprum vajas viiendat kohta hoidnud Radomi Cerrad Czarni edestamiseks võitu ja sellega saadi edukalt hakkama, kui kodupubliku toetusel saavutati 3:0 (22, 24, 23) paremus. Kohtumise kõige väärtuslikumaks mängijaks tunnistatud Robert Täht kogus üleplatsimängijana 16 (+4) punkti, realiseerides 24-st tõstest pooled ning lisades kolm blokipunkti ja ühe serviässa, kirjutas Volley.ee.

Algusest lõpuni viibis platsil ka teine Eesti koondislane Keith Pupart, kes tõi võitjatele Tähe järel teisena 15 punkti. 11 silma kogus Pupart rünnakul (48%), ühe blokis ja kolm pallingul. Imetlusväärne oli eestlase kohtumise parim kasutegur +14, kui miinuspoolele sai kanda vaid ühe blokkilöödud rünnaku. Pallingu vastuvõtul näitas Pupart 71- ja Täht 47-protsendilist täpsust. 

"Kui eelmine kord ütlesin, et viimases voorus tuleb mõisa peale mäng, siis tegelikult selgus nädala keskel, et viies-kuues koht on juba kindel. Seega oli põhimõtteliselt mängus ainult koduväljakueelis. Tegime hea esituse ja positiivse noodi pealt on meeldiv minna vastu kohamängudele," võttis eilse võidu kokku Täht.

Kahe võiduni peetavas 5.-6. koha seerias eilse vastase Radomiga kohtuv Cuprum peab avalahingu 16. aprillil võõrsil ja korduskohtumise 24. aprillil koduväljakul. Vajadusel kolmas vastasseis on kavas päev hiljem samuti Lubinis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles