Galerii: Pärnu finaali avamängus Tallinna Selverile sõnaõigust ei andnud

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hooaja kolmandat tiitlit jahtiv Pärnu Võrkpalliklubi ei andnud Eesti meistrivõistluste finaali avamängus Tallinna Selverile suurt sõnaõigust. Selveril säras üks mees – Oliver Orav, Pärnu mängis ühtlaselt hästi. Kuigi 20-aastane Orav on varem Selverit korduvalt päästnud, siis eile jäi ka tema punktidest (18) väheks ja Pärnu võttis 3:0 võidu. Vaata statistikat!

«Pärnu mängis nagu videolt vaatasime, midagi üllatavat nad ei teinud. Pigem meie enda mängus on palju juurde panna,» sõnas Orav. «Meil jäi duhhi puudu. Loodan siiski, et seerias tuleb rohkem kui neli mängu.»

Nii Selver kui Pärnu on hooaja jooksul vigastuste ja haiguste sunnil mänginud erinevates koosseisudes, tihti on mängijad liikunud oma tavapäraselt positsioonilt teisele. Pärnu alustas siiski oma tavapäraseimas rivistuses, Selveri poolel asendas Orav tavaliselt alustavat austraallast Lincoln Williamsit.

Pärnu alustas paremini, punkte tuli igalt poolt ja avageim võideti 25:16. Teises geimis ei saanud Selver kuidagi oma mängu laabuma, Orava arvel oli geimi keskel juba 18 silma, ent abi kõrvalt ei tulnud. Kolmandas geimis jäi temagi kuivale. Selveri resultatiivselt järgmine mees oli 7 silma toonud Helar Jalg.

Pärnut vedasid kapten Andrus Raadik, kes eksis rünnakul esimest korda alles teise geimi lõpus (selleks ajaks oli ta löönud punktiks kõik 11 tõstet – M.G.), Hindrek Pulk ja Taavet Leppik. Teine geim Pärnule 25:22 ja kolmas 25:17. Pulk tõi 18, Raadik ja Leppik kumbki 13 silma.

Pärnu peatreener Avo Keel tõdes, et meeskond tegi hea partii. Pärnu rünnakuprotsent oli 55,1, vastuvõtt 46,9. Selveril olid samad näitajad vastavalt 38,2 ja 32,8. «Suhteliselt kindel keskmine igas elemendis. Numbrid on ka korralikud,» sõnas Keel, kes tundis muret teises geimis vigastada saanud Tamar Nassari pärast. «Mehi hakkab väheks jääma, see teeb murelikuks.»

Viimati kohtusid Pärnu ja Selver finaalseerias aastal 2013, toona võitis seeria Selver. Selveri peatreeneriks oli sel ajal praegu Pärnut juhendav Keel, Pärnu peatreeneriks oli siis Urmas Tali.

Nelja võiduni peetava seeria teine mäng peetakse reedel Audentese spordihoones.

Pärnu triumfeeris nii Saja liigas kui ka Eesti karikavõistlustel, lisaks tehti igati korralik eurohooaeg. Selveril ei olnud enne koduse meistrisarja otsustavate mängude algust sellest hooajast ette näidata isegi mitte poolfinaalkohta. Karikavõistlustel lõpetas nende tee veerandfinaalis just Pärnu, Saja liigas tuli põhiturniiri teise koha omanikul tunnistada samas faasis Rakvere Võrkpalliklubi paremust.

Meeskonnad on sel hooajal ametlikes mängudes omavahel kohtunud neljal korral ja kumbki on saanud võidurõõmu maitsta kahes kohtumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles