Peep Pahv: sportlikult tugev ja vajalik, kuid arusaamatult ebapopulaarne võistlus

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimehe sporditoimetuse juht Peep Pahv.
Postimehe sporditoimetuse juht Peep Pahv. Foto: Andres Haabu

Korvpalli Ühisliiga kõige suurem väärtus Eesti korvpallile seisneb võimaluses hoida sidet Euroopa korvpalli absoluutse tipuga. Üheski muus sarjas poleks Eesti klubil võimalik kohtuda Euroliiga tippmeeskondade hulka kuuluvate CSKA, Himki või Lokomotiviga. Pole kahtlust, et pidevast sellisel tasemel meeskondadega võistlemisest on Kalevi mängijatel ainult võita. 

Kalevi tänavusele hooajale võib panna hindeks kolme väikese miinusega. Sellist imet nagu möödunud hooajal ei tehtud, kuid vaatamata 16 meeskonna hulgas saadud 14. kohale poldud ka selged autsaiderid, kelle vastu võinuks keskmikud ja isegi tippude lähimad jälitajad tulla lihtsa võidu ootusega.

Hooaja jooksul saadi ka mõned nukrad kaotused, kuid kõige kurvem on see, et Kalevi Ühisliiga mängud ei puuduta Eesti korvpallipublikut. Justkui poleks meil aastaid rahvusspordialaks peetud mängu vastu enam huvi.  

Sest mis suurest korvpallihuvist saab rääkida, kui isegi CSKA eesotsas nende prantslasest superstaari Nando De Cologa meelitas Saku suurhalli tribüünidele vaid 1500 pealtvaatajat? Kohtumisi samuti Euroliiga tippu kuuluva Himki ja Lokomotiviga jälgis vastavalt 1200 ja 1000 inimest. Veel kümmekond aastat tagasi olnuks nii leige huvi tippude vastu mõeldamatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles