Ärevad hetked: Stuttgardist naasnud Kontaveit pidi kärssavast lennukist väljuma liugtee kaudu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit Stuttgardi turniiril.
Anett Kontaveit Stuttgardi turniiril. Foto: Tairo Lutter

Stuttgardis eduka tenniseturniiri teinud Anett Kontaveit saabus laupäeva hilisõhtul tagasi kodumaale, kuid teekond koju kujunes ülimalt ärevaks. Kontaveit pidi kodumaale jõudma airBalticu lennuga BT622 Amsterdamist, kuid lõpuks tuli maanduda Riias ja lennukist väljuda liugteede kaudu.

Tallinnas valitsenud kehvad ilmastikuolud viisid selleni, et mitmed lennud tuli ümber suunata. Nii suunati ka Amsterdamist saabunud lend Riiga. Maandumisel läks midagi aga valesti ja lennuki salong oli lõpus suitsu täis.

Läti meedia kirjutab, et lennukis oli kokku 93 reisijat ja 5 meeskonnaliiget. Esialgsetel andmetel pääsesid kõik inimesed vigastusteta.

Kärssama läinud lennukis lasti alla liugteed ja kõik reisijad otsustati evakueerida. Kohal olid ka tuletõrjeautod. Lennukis viibinud inimeste sõnul juhtus kõik justkui filmis ning suitsu sees üritati kiirelt lennukist välja tormata.

Postimehele teadaolevalt oli lennukis ka Kontaveit, kes on nüüdseks juba tagasi turvaliselt kodus. Esmalt pakuti Riiga saabunutele võimalust ööbida hotellis, kuid tennisist otsustas autoga siiski Eestisse sõita.

airBalticu lennuk.
airBalticu lennuk. Foto: INTS KALNINS/REUTERS/Scanpix
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles