Kaks aastat tagasi tragöödias isa ja venna kaotanud tippsportlane hukkus treeningul

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Viellehner.
Julia Viellehner. Foto: Facebook / Julia Viellehner

Samal päeval, kui Itaalias Cesena haiglas suri MotoGP maailmameister Nicky Hayden, kustus samas haiglas ka triatleedi Julia Viellehneri eluküünal. Sarnaselt Haydenile sai jalgrattaga sõitnud sakslanna treeningul löögi autolt ja viidi haiglasse, ent arstid ei suutnud tema elu päästa.

31-aastane Viellehner treenis 15. mail Apenniinides, kui talle sõitis otsa veoauto. Sakslanna mänedžeri, õnnetust oma silmaga pealt näinud Tom Secheri sõnul jõudis kiirabi küll ruttu õnnetuspaigale ja arstid tegid Viellehneri elu päästmiseks kõik võimaliku, kuid sellest jäi paraku väheks, vahendab Iltalehti.

Viellehneri perekonda ei ole saatus hoidnud. 2014. aastal jäid Uus-Meremaal Mount Cooki mäel kadunuks Julia Viellehneri isa Johann ja vend Raphael. Koos kolmanda kaaslasega mäetippu vallutama läinud mehi pole tänaseni leitud ja usutakse, et nad hukkusid. «Lähedased sõbrad aitavad mul emale toeks olla. Treenin ja nutan palju. Nii see lihtsalt on. Iga kord, kui juhtunule mõtlen, tulevad pisarad silma,» sõnas Viellehner toona Saksa väljaandele TZ.

Viellehner sai karjääri jooksul kaks korda pikamaatriatloni MMil hõbemedali. Pikamaajooksjana alustanud sakslanna auhinnakapis oli ka hulk medaleid riigi meistrivõistlustelt nii jooksualadel kui ka triatlonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles