Sergei Pareiko koduklubi tuleb Tallinnasse mängima

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Krakowi Wisla tähistas tänavu suurejooneliselt Poola meistri tiitlit. Juuli esimeses pooles näeb Wislat mängimas ka Tallinnas.
Krakowi Wisla tähistas tänavu suurejooneliselt Poola meistri tiitlit. Juuli esimeses pooles näeb Wislat mängimas ka Tallinnas. Foto: Reuters/ScanPix

Eesti jalgpallipublik saab juuli algul nautida kõrgetasemelist jalgpalli, kui nelja meeskonna turniiril osaleb peale siinse meistri FC Flora kolm tugevat meeskonda välismaalt.


Eesti publikule on kindlasti magnetiks koondise puuriluku Sergei Pareiko koduklubi Krakowi Wisla.

Peale valitsevate Eesti ja Poola meistrite osalevad Tallinnas peetaval turniiril tänavune Belgia parim meeskond Genk ja Rumeenia liigas neljanda koha saanud Bukaresti Rapid.

Kõik meeskonnad peaksid siia tulema oma parimas rivistuses ja seega saab tõenäoliselt Lilleküla staadionil väravas seismas näha ka Pareikot.

Teatavasti on Wislal uueks hooajaks suured plaanid ning seni on meeskonnaga seostatud ka selliseid suurusi nagu Ruud van Nistelrooy ja Roque Santa Cruz.

Tallinna turniiril peetakse mängud 6. ja 8. juulil, esimesel päeval on kavas poolfinaalid ja 8. juulil kohamängud.

«Klubidelt on osalemiseks kinnitused olemas. Ühes poolfinaalis oleksid vastamisi Rapid ja Wisla ning teises Flora ja Genk,» avaldas Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak ning lisas, et kõik kohtumised toimuvad Lilleküla staadionil. «Selle turniiri taga on eelkõige erainitsiatiiv ning jalgpalliliit on partneriks, kelle poolt on kohtunikud ning mängu- ja treeningupaigad.»

Ettevalmistus eurosarjaks

Florale on kohtumised heaks ettevalmistuseks enne Meistrite liiga eelringi, mille paarid loositakse 20. juunil.

Tallinnas peetava turniiri täpsem ajakava (mängude ja treeningute toimumise ajad – toim) saab paika pärast seda, kui on toimunud eurosarjade eelringide loosimised, sest Lilleküla staadionile võib sattuda nendeks päevadeks mõni eurokohtumine.

Sarnaselt Floraga on turniir ülejäänud kolmele meeskonnale ettevalmistuseks suvisteks kohtumisteks Euroopa sarjades.

Flora ja Wisla alustavad Meistrite liigas teisest eelringist ning esimesed mängud on neil seega kavas 12. või 13. juulil. Genk on paigutatud kolmandasse ringi. Rapid kindlustas endale koha Euroopa liigasse, kus nad peavad avamängu play-off-ringis, mille kohtumised toimuvad augustis.

«Hooaja eel otsitakse ikka mängimisvõimalust, meeskondade kohale meelitamisel on abiks, kui kontaktid on olemas,» rääkis jalgpalliliidu president. «Selliste turniiride puhul eeldatakse eelkõige elamis- ja lennukulude katmist ning see ongi põhiline väljaminek.»

Püüti Spartakit ja Dinamot

Pohlaku sõnul loodetakse, et ettevõtmisest kujuneb iga-aastane traditsioon ning võistlusele oleks valitsevale Eesti meistrile alati koht tagatud.

«Jalgpalliliit võttis positsiooni, et turniirile me juurde maksma ei hakka ning kui see jookseb kuludega nulli või peaaegu nulli, võiks see saada iga-aastaseks turniiriks enne eurosarjade algust,» täpsustas Pohlak.
Algul püüdsid korraldajad nimekamaid klubisid kohale meelitada ning Tallinna sooviti mängima tuua Moskva Spartakit ja Kiievi Dinamot.

«Võrreldes esialgse plaaniga on muutunud kõik meeskonnad peale Flora,» avaldas Pohlak. «Kindlasti oleksid Dinamo ja Spartak aidanud kõvasti tribüüne täita, kuid ka praegused meeskonnad on küllaltki nimekad.»

Tagasi üles