Kalevi mänedžer: Arbet peab otsustama nädala lõpuks

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gregor Arbeti seis on segane.
Gregor Arbeti seis on segane. Foto: Margus Ansu

Kalev/Cramo korvpallimeeskond pole oma kauaaegse mängumehe Gregor Arbetiga uue lepingu osas siiani kokkuleppele jõudnud. Väidetavalt soovib 28-aastane tagamees palgatõusu, kuid klubi pole valmis tema soove rahuldama.



Kalevi juhtkond on seadnud viis viimast hooaega meeskonda kuulunud Arbetile kokkuleppe saavutamiseks mitu tähtaega, ent asjad pole liikunud. Nüüd näib klubi poolel kannatus katkevat. «Arbetil on meie pakkumisega nõustumiseks aega nädala lõpuni,» sõnas Kalevi mänedžer Kaarel Sibul.

Arbet ise pole aga kiirest otsustamisest ilmselt huvitatud. Pühapäeval tunnistas ta Postimehele, et lähituleviku suhtes pole midagi selget, ja andis mõista, et parema meelega liituks ta mõne välisklubiga, nagu on teinud juba tema eakaaslastest sõbrad Janar Talts ja Kristjan Kangur. «Siin kodus läheb juba päris igavaks,» märkis ta.   

Kalev jätkab aga uueks hooajaks meeskonna komplekteerimist. Eile allkirjastasid nad kolmeaastase lepingu Senegali keskmängija Bamba Falliga. Esimesel hooajal peab Fall siiski ilmselt leppima vahetusmehe rolliga, juba varem oli põhikeskmängija kohale palgatud bulgaarlane Nikolai Varbanov.

Fall on mänginud neli hooaega USA üliõpilasliigas NCAA SMU meeskonnas. Viimasel hooajal põhiviisikusse kuuludes tõi ta keskmiselt 8,9 punkti ja 7,3 lauapalli.

Kaks hooaega tagasi üritas ta Euroopa debüüti Iisraeli liigas, kuid see käik jäi edutuks. Möödunud hooaja veetis ta USAs D-liigas Main Red Clawsi meeskonnas, kus kogus keskmiselt 4,5 punkti ja neli lauapalli. 2007. aastal kuulus Fall Senegali rahvuskoondisse.

Falliga sõlmiti pikk leping lootuses kasvatada temast järgmiseks hooajaks juba põhitsenter. Esialgu olevat tegemist alles mängijatoorikuga.

Postimehe andmetel pole meeskonna komplekteerimine sellega sugugi lõppenud. Aktiivne töö käib veel ühe jõulise ääremängija leidmiseks, Arbetita jäämise korral pole võimatu ka mõne väikse ääre lisandumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles