Arsenali legend – ma ei tunne seda meeskonda ära

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emmanuel Petit
Emmanuel Petit Foto: SCANPIX

Emmanuel Petit, kes aitas Londoni Arsenalil 1998. aastal võita nii liigatiitli kui ka Inglise karika, leiab pärast kolmapäeval Meistrite Liigas Milanilt saadud häbistavat 0:4 kaotust, et peatreener Arsène Wengeril on viimane aeg mõned mängijad klubist minema saata.

«Küsisin mängu vaadates endalt, mis on küll saanud sellest meeskonnast, mida mina mäletan,» vahendab Telegraph prantslase sõnu. «Asi on kardetust hullem. Tegemist on lõhega, mis nädalast nädalasse aina kasvab. Keskväljal ei ole praeguseks enam mitte kedagi, kaitseliini lapitakse pidevalt.»

Petit’ meelest peab Arsenal vaid õnne tänama, et neil on rünnakul selline mees nagu Robin van Persie. Kuid ainult hollandlase panusest jääb väheks. «Osad noored mängijad pole õigustanud seda usku, mis Arsène’il nendesse on. [Theo] Walcott peab kuidagi järgmisele tasemele jõudma. Ta on juba aastaid arengus paigal tammunud.»

Sama halastamatult jätkas Petit ka poolkaitsjaid analüüsides. «Aaron Ramsey asemel mängis Milani vastu vist küll tema kaksikvend. Kui vaadata mängijate käitumist, nende kehakeelt, siis on näha, et neil pole enam kindlust. On aeg karmilt tegutseda. [Andrei] Aršavinile ja [Tomaš] Rosickyle tuleb öelda – suur tänu, härrased, aga hüvasti. Ja see peab juhtuma õige pea.»

Tagasi üles