Sõber püüab suurte sarjade nimel meeskonda tugevdada

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Sõbra juhendatav Rakvere Tarvas läheb eurosarja eelringis vastamisi türklastega.
Andres Sõbra juhendatav Rakvere Tarvas läheb eurosarja eelringis vastamisi türklastega. Foto: Mihkel Maripuu

Tänavu kevadel Eesti meistriliigas pronksi võitnud Rakvere Tarva korvpallimeeskonna peatreener Andres Sõber soovib uueks hooajaks panna kokku tugevama meeskonna ja mängida senisest kõrgemal tasemel.


«Tahan mängida Euro Challengei turniiril! Kahel eelmisel aastal olen sellest rääkinud ja mõtelnud, kuid tegudeni pole jõudnud, ent seekord tahan asja ära teha,» kinnitas Sõber, kelle sõnul on ta lähedal kokkuleppele ühe toetajaga, kes annaks registreerimiseks vajaliku deposiidi 20 000 eurot. «Kui turniir meie jaoks lõppeb, saab raha kohe tagasi. Osavõtumaks on vaid 5000 eurot,» lisas ta.

Eurosari pole ainus uuendus, mida Sõber Rakveres plaanib. Lõppenud hooajal Balti liiga teises divisjonis hõbeda võitnud meeskond soovib sügiseks kohta eliitdivisjonis ning suure tõenäosusega see ka saadakse.

«Balti liigas on kaks võimalust – kas jätkatakse tänavuse süsteemiga või pannakse mõlemad divisjonid kokku,» teadis Sõber. «Senise mudeli järgi jätkates saame koha siis, kui keegi loobub.» Samal ajal on teada, et näiteks Kalev/Cramo plaanib uuel hooajal liituda Balti liigaga alles kohamängudeks. See aga avaks põhiturniiril koha ka Rakverele.

Sõber annab endale aru, et tugevamad sarjad eeldavad ka senisest paremini komplekteeritud meeskonda. Kuigi praegu on Sõbral puhkuse aeg, askeldab ta aktiivselt mängijate turul. Esmajärjekorras vajavad asendamist lõppenud hooajal meeskonda vedanud, ent karjääri Leedus jätkav lätlasest tsenter Kaspars Cipruss, Ukraina poole vaatav mängujuhid Rinalds Sirsninš ja Kalev/Cramosse naasev Martin Dorbek.

«Lätlasest agent pakkus, et läheksin juunis ühte nende laagrisse mehi vaatama. Esimesena pakkus ta Maris Laksat, aga räägitud on ka teistest meestest. Tänavu meil mänginud Juris Umbraško tahab jätkata,» rääkis Sõber. «Tahan võtta häid mehi, aga samas jätan kindlasti oma noored, Joonas Vaino ja Oliver Metsalu ka meeskonda.»

Aktiivse suhtlejana on Sõber olnud ühenduses ka Eesti mängijatega. Meeleldi näeks ta oma meeskonnas seni TTÜs pallinud viskemeest Illimar Pilku, Pärnu korvialust kindlustanud Toomas Raadikut, Kalev/Cramost üle jäävat Kaido Saksa ja ilmselt ka Tartus tööta jäävat Asko Paadet.

«Helistasin ka Timmu Sokule ja ütlesin, et kui ta kuhugi välismaale ei pääse, tulgu siia – teeme ühe kõva hooaja,» märkis Sõber. Ta lisas, et Eesti mõistes tugevates sarjades osalemine peaks olema mängijatele Rakverega liitumisel lisamotivatsiooniks.

Sõbral on silmapiiril ka mõned Eesti U20 koondise mängijad. Peatreenerina viib ta selle meeskonna EMi A-divisjoni finaalturniirile ning see annab võimaluse palluritega lähemalt tutvuda. «Nende poistega saame vägevad mängud – kõigepealt kontrollmängud Soome, Läti ja Gruusiaga ja sinna otsa veel finaalturniir ka,» nentis Sõber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles