Hamilton: meeskond käskis mul Trulli endast mööda lasta

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Madis Kalvet
Copy
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton Foto: AFP / Scanpix
Vormel-1 esimesel etapil Austraalias Toyota piloodi Jarno Trullile määratud karistuse tõttu kolmandaks tõusnud Lewis Hamilton tunnistas, et meeskond käskis tal ohutusauto rajaloleku ajal Trulli endast mööda lasta.

Ohutusauto rajaloleku ajal läks Trullil pidurdus pikaks ning masin sattus seetõttu murule, mistõttu Hamilton sõitis konkurendist mööda. Pärast juhtunut palus McLareni meeskond Hamiltonil Trulli endast uuesti mööda lasta, kuna kardeti karistust, kirjutab SpeedTV.

«Sõitsin ohutusauto rajal olles Trulli taga ning see on kõigile selge, et siis ei tohi kellestki mööduda. Kuna ta sõitis rajalt välja, siis olin sunnitud temast mööduma,» selgitas Hamilton. «Hiljem võtsin hoogu maha, kuna mulle öeldi, et laskeksin ta endast uuesti mööda. Ma ei tea, kas see oli reeglitega kooskõlas.»

Tegelikkuses sai karistada hoopis Trulli, itaallasele määrati 25-sekundiline karistus ning ta langes seetõttu kolmandalt kohalt 13. positsioonile. Sõidu neljandana lõpetanud Hamilton tõusis kolmandale kohale.

Samas kohtusid mõlemad sõitjad võistluse kohtunikega ning rääkisid oma versioonid rajal juhtunust. Ametnikud jõudsid aga järeldusele, et Hamilton ei lasknud itaallast vabatahtlikult mööda ning tiitlikaitsjale jäi kolmas koht.

Tagasi üles