Ööklubikaklus maksis ujujale koha rahvuskoondises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nick D'Arcy
Nick D'Arcy Foto: AFP / Scanpix

Püstitanud 200 meetri liblikujumises Austraalia rekordi ning pääsenud Pekingi olümpiakoondisesse läks 21-aastane Nick D´Arcy oma võitu ühte Sydney ööklubisse tähistama. Siis ei osanud mees oma halvimas unenäoski näha, kui vale samm see oli.

Samal ööl puhkes D´Arcy'l kaklus Austraalia meisterujuja Simon Cowleyga. Kaklusel olid valusad tagajärjed - nii füüsilised kui ka vaimsed.

Cowley'l murti lõua - ja sarnaluu ning ta sai tõsiseid kahjustusi silmakoopasse ning suulakke. Miks sõnavahetus puhkes, pole senini selge. «Ma ei teinud mitte midagi, et taolist rünnakut väärida,» kinnitas Cowley, kes sai peksjalt alles 12 kuud hiljem vabanduse.

Kui Cowley haavad ajapikku paranesid, siis D´Arcy kannatab siiamaani oma teo tagajärgede käes. Talle mõisteti 14-kuuline tingimisi vanglakaristus. Ja mis noore ajalootudengi jaoks kindlasti veelgi hullem - Austraalia Ujumiskoondis viskas ta tiimist välja. Selle riigi Ujumisliidu reeglite kohaselt pole sportlastel, kes mõistetakse kuriteos süüdi, mingit võimalust otsust edasi kaevata.

Seetõttu pidi mees unustama ka oma ammuse unistuse - Pekingi olümpia. Nüüd täitis ta Rooma MMi normi ning uuendas enda nimele kuulunud Austraalia rahvusrekordit, kuid tiitlivõistluste uks jääb tema jaoks siiski suletuks.

D'Arcy advokaadi Jack Leitneri sõnul ei kavatse nad nii lihtsalt alla anda. Taaskord võetakse jalge alla kohtutee. «Ta on väga, väga vihane sellepärast. Nick võitles oma koha meeskonnas välja, ta purustas Austraalia rekordi. Tundub uskumatu, et Austraalia Ujumisliit võtab temalt võimaluse rahvuskoondist esindada. See on tema suhtes liiga julm,» sõnas Leitner.
Paljud Austraalia ujumiseksperdid peavad poisi karistust liiga rängaks. «Ta ujus fantastiliselt. Aga Austraalia Ujumisliit kohtleb teda ikka veel nagu kriminaali. Sellest on lihtsalt kahju. Ta on oma karistuse juba saanud,» ütles mitmekordne Austraalia meisterujuja Dawn Fraser.
Poisi isa Justini sõnul on poega ühe ja sama väärteo eest juba kolmel korral karistatud. Lähedaste sõnul kaalub D'Arcy ka tippujumisest loobumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles