Rahanappus laastab kogu Baltikumi korvpalli

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Balti liiga kohtumine Kalev/Cramo - Nevezis.
Balti liiga kohtumine Kalev/Cramo - Nevezis. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Eesti korvpallifännid kipuvad kiruma valitseva meistri Kalev/Cramo tegemisi – kalender näitab juba juulikuud, kuid meeskonnal pole veel peatreenerit ning lepinguid mängijatega. Lätis ja Leedus toimuvat vaadates tuleb aga leebuda ning pöialt hoida, et praegused klubid mingilgi kujul säiliksid.

Just nimelt säiliksid – pole sugugi võimatu, et mõni seni näiliselt kindlalt püsinud meeskond võib ootamatult teatada tegevuse lõpetamisest või senisest märksa kasinama eelarve ja tasemega jätkamisest.

Korvpalliringkondades liiguvad ärevakstegevad jutud, et paljuski ehitussektoris tegutsevate ettevõtete rahakottidele toetunud Kalev pole senini suutnud klaarida kõiki möödunud hooaja lõpuks tekkinud kohustusi. Keegi ei tea, mida see tähendab järgmiseks hooajaks.

Mullusest väiksema eelarvega peab läbi ajama ka Tartu Rock, ent erinevalt Kalevist on neil paigas peatreener ning lepingud enamiku mullugi meeskonnas mänginud palluritega. Aktiivselt otsitakse keskmängijat ning ilmselt ka mängujuhti. Järelikult pole vaja Rocki jätkusuutlikkuses kahelda.

Samas ei maksa arvata, et näiteks Läti klubid suplevad rahas, ostavad kokku kalleid mängijaid ning hakkavad ka Balti liigas valitsema.

Läti korvpalliajakirjaniku Guntis Keiselsi sõnul ähvardab möödunud hooajal niigi väikest eelarvet käsutanud Ventspilsi rahakott veelgi õheneda. «Ilmselt mängivad nad peamiselt noorte lätlastega, kelle toetamiseks tuuakse välismaalt üks korralik keskmängija,» rääkis Keisels Postimehele.

Peamiselt noortele keskendub ka VEF. Riia ASK on ametlikult pankrotis ja suure tõenäosusega lõpetab üldse tegevuse, Barons aga hoiab varasemast madalamat joont. Seni koduliigas mänginud tugevamad lätlased otsivad väljundit välisklubides.

Mitu head mängijat on lahkunud ka Euroliigas osalevatest Leedu tippklubidest. Kaunase Žalgiris loovutas mängujuht Mantas Kalnietise ning Jonas Maciulise, Lietuvos Rytas jäi keskmängija Marijonas Petraviciuseta ning meeskonna liidriks olnud leegionäri Chuck Eidsonita.

Samas on vähemalt Rytas teatanud juba kahe uue leegionäri värbamisest – austraallasest keskmängija Aron Baynes ning serblasest ääremängija Dejan Borovnjak. Žalgirise nimekirjas on aga seni peamiselt oma noored.

Artikli täisversiooni loe Postimehe paberväljaandest

Märksõnad

Tagasi üles