Eestlane teenib Ronaldo nädala palga 68 aastaga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Cristiano Ronaldo lööb juba mängimatagi Madridis laineid
Cristiano Ronaldo lööb juba mängimatagi Madridis laineid Foto: AP / Scanpix

Jalgpalliuudistes vahelduvad numbrid nii kiiresti, et nendele ei jõuagi tähelepanu pöörata. Aga kui korra pöörata, siis saab teada, et ilma kalleim vutimees Cristiano Ronaldo teenib nädalaga sama raha, mis keskmine eestlane 68 aastaga.

Paljude meelest ajaloo parimaks jalgpalluriks peetava Edison Arantes do Nascimento ehk Pele kops läks lõplikult üle maksa. Enne Pelet on vutimeeste palkade suhtes sõna võtnud ka Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu president Sepp Blatter ja UEFA juht Michel Platini, kuid vanakoolimes ütles otse, et talle ei jõua lihtsalt kohale, kuidas klubid ja nende toetajad oma staare nõnda üle kuldavad.

«Minu ajal olid asjad teistmoodi,» tõdes Pele, kes Brasiilia koondisega krooniti omal ajal kolmekordseks maailmameistriks. «Meil polnud suuri sponsoreid. Tänapäeval on jalgpall suurtest sponsoritest tulvil ning  peaksime panema pallurite palkadele piirid.»

Lisaks arvas Pele, et hiigelsummadest tulenevalt on enamik jalgpalluritel kadunud lojaalsus oma klubi vastu.

«Täna võib mängija siralt suudelda Manchester Unitedi, AC Milani või Madridi Reali särki, kuid suurte summade eest võib ta homme suudelda sama siiralt mõne muu meeskonna särki.»

Kuigi võib sada protsenti kindel olla, et Pele oma avaldustes eestlasi silmas ei pidanud, siis on brasiillase pahameel siiski arusaadav. Ja julgeks väita, et tegemist pole vaid hapude viinamarjadega, kuna rahavoog tippvutis on ületanud nii mõnedki piirid. Näiteid võib tuua meie oma Eesti Vabariigist.

Manchester Unitedist suve alguses Madridi Reali siirdunud portugallane Cristiano Ronaldo hakkab uues klubis teenima esimesel aastal 183 000 naelsterlingit nädalas, kuid kuna see number kuueaastase lepingu kohaselt igal aastal  25 protsenti tõuseb, siis viimasel kuuendikul taustatakse pallivõlurit lepingu kohaselt 556 000 naela ehk 10 008 000 krooniga. Müstiline number juba praegugi, kuid kui tuua siia kõrvale tavalise eestlase tasud, siis muutub müstiline kosmiliseks.

Artikli täisversiooni loe Postimehe paberväljaandest.

Tagasi üles