Lauda: Schumacher peab rajale tagasi pöörduma

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Madis Kalvet
Copy
Michael Schumacher
Michael Schumacher Foto: AP / Scanpix
Endine vormel-1 maailmameister Niki Lauda arvab, et Ferrari esimene valik vigastatud Felipe Massa asemel peaks oleme seitsmekordne maailmameister Michael Schumacher, vahendab Eurosport.

«Kes sõitjatest on praegu saadaval? Hetkel ei ole võtta ühtegi teist pilooti, kes oleks samal tasemel nagu Schumacher,» sõnas Lauda Ungari GP-l.

40-aastane Schumacher, kes on karjääri jooksul võitnud 91 etappi, lõpetas tegevsõitja karjääri 2006. aastal.

Schumacheri mänedžer Willi Webber sõnas Saksamaa uudisteagentuurile SID, et ta kahtleb sakslase soovis tippsporti tagasi tulla.

«Ferraril on kaks head testsõitjat, kes on valmis vajadusel rooli istuma,» sõnas Webber.

Ferrari meeskond vajab järgnevateks etappideks suure tõenäosusega Massale asendust. Massa on pärast avariid arstide sõnul küll stabiilses seisus, kuid ta on endiselt haiglas arstide valvsa pilgu all.

Lauda, kes elas 1976. aastal üle samuti raske avarii, usub, et Massa on valmis võistlema alles kahe või kolme kuu pärast.

«Kui Schumacher otsustaks tagasi tulla, siis tõuseks vormel-1 sarja vaadatavus kindlasti 20 kuni 30 protsenti,» sõnas Lauda. «Samas ei tea keegi mida Schumacher mõtleb.»

Järgmine vormel-1 etapp toimub 23. augustil Hispaanias Valencias.

Tagasi üles