Eesti koondis on türklaste lemmik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondise liikmed EMil. Pildil Asko Esna (ees), Eerik Jago ja Kristjan Õuekallas.
Eesti võrkpallikoondise liikmed EMil. Pildil Asko Esna (ees), Eerik Jago ja Kristjan Õuekallas. Foto: Inga Höglund
Eesti koondist saadavad võrkpalli EM-finaalturniiril igale poole kaks türgi noort, kes seletasid lahkelt, et neile sattus vaieldamatult kõige parem koondis.

Nimelt olevat eestlased niivõrd vähenõudlikud ja tagasihoidlikud, et kohati ei oska jutukad türklased rahulike meestega midagi peale hakata.

«Ma ei saa aru, miks nad kunagi midagi ei küsi. Vahepeal nad jäävad mingit asja pikalt vaatama, aga nad lihtsalt ei küsi, millega tegu. Siis ma ei tea, kas ise hakata rääkima või mitte,» kirjeldas 22-aastane Hülya Gökdemir. «Tahaks kuidagi ometi aidata. Selleks me ju siin olemegi.»

Näiteks küsisid eestlased alles kolmandal päeval, miks suured laevad Bosporuse väinal nii pikalt seisavad ja ootavad.

«Kolm päeva võtsid hoogu,» jätkas neiu naerdes. «Seletasin siis, et nad ootavad teist kaptenit, kes laeva läbi väina manööverdaks.»

Gökdemir teatas, et on oma n-ö hoolealustega väga rahul ning rõõmus, et temale algul määratud Itaalia meeskond kellegi teise kätte usaldati.

«Itaallastel, serblastel ja venelastel pidi kogu aeg mingi mure olema,» sõnas ta. «Igal juhul on eestlased hotelli töötajate lemmikud – nad tulevad, istuvad, söövad ja lähevad. Teistel on alati mingi häda.»

Oma lemmikuks valis noor saatja abitreener Andrei Ojametsa. «Ta on nii naljakas,» leidis ta. «Peatreener tundub hirmutav, aga ta on ka tegelikult tore.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles