Sprinterite treener hindas koondist kahe plussiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kein Einaste.
Kein Einaste. Foto: Toomas Huik / Postimees

Kolm Eesti meest Kuusamo MK-etapi klassikasprindis 30 parema hulgas, 24-aastaselt Kein Einastelt elu kõrgeim 13. koht, Anti Saarepuul hea võimalus poolfinaali pääseda – sellest hoolimata hindas sprindikoondise peatreener Bjørn Kristiansen õpilasi kahe plussiga.



Küsimusele, kas hinne natuke liiga madal pole, vastas norralane kerge muige järel: «Kindlasti mitte. Meie eesmärk polnud üksnes veerandfinaalipääs.»



Esimest korda MK-sarjas eestlaste parim olnud Einaste tõdes, et veerandfinaal jäi tal kripeldama. Eelkõige viimase tõusu kümme lõpumeetrit.



«Sealt hakkas see vahe kärisema. Ühtäkki läks raskeks,» nentis oma veerandfinaalis kolmandaks jäänud Einaste ja lisas: «See, et ma ajaga poolfinaali ei saanud, on mu enda süü. Ju ma siis ei vedanud piisavalt kiiresti.»



Kõige kahetisemad emotsioonid valdasid kindlasti Anti Saarepuud. Pooleteise tunni sisse mahtus ülim õnnetunne ja suurim pettumus. Kõigepealt pääses ta viimasena 30 parema hulka. Siis sõitis ülikiires veerandfinaalis seitse sekundit kiiremini, ent jäi neljandaks.



Seejärel oli tal hea võimalus «õnneliku kaotajana» edasi pääseda, kuid viimases veerandfinaalis sõitnud venelane Nikolai Morilov võttis talt selle võimaluse vähem kui poole sekundiga.



«Olen kurb ja pettunud! Ebaõnn – mul oli hea võimalus edasi pääseda. Hooajale oleks tulnud siin ilusam algus panna. Selline asi ajab vihaseks!» kahetses 20. koha saanud Saarepuu pärast võistlust.



Kuusamo klassikasprindis võtsid kaksikvõidu norralased Ola Vigen Hattestad ja Öystein Pettersen. Eesti naissprinteritest oli edukaim Kaija Udras, kes sai


29. koha. «Ise olen rahul – teenisin oma esimesed MK-punktid. See näitab, et treeningud on läinud loodetult,» sõnas Udras rahulolevalt. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles