Enamat oodanud Alaver alustab süvaanalüüsi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Veerpalu oli ainus, kes Eesti meestest 15 km rajal punktikohale pääses.
Andrus Veerpalu oli ainus, kes Eesti meestest 15 km rajal punktikohale pääses. Foto: Raigo Pajula

Koondise peatreener Mati Alaver ootas enamat, suusatajad ise ootasid enamat ja ilmselt ka Eesti suusafännid ootasid enamat. Paraku oli kurb tõsiasi see, et Kuusamo MK-etapi 15 kilomeetri klassikasõidus mahtus 30 parema hulka vaid üks eestlane.



15 km klassikasõidu valitsev maailmameister ja olümpiavõitja Andrus Veerpalu sai oma lemmikalal 23. koha. Kaotust norralasest võitjale Petter Northugile kogunes lõpuks 45,9 sekundit.



«See oli liiga kiire rada esimeseks stardiks. Norralane Peter Northug sai mu kätte ja läks mööda, mul ei olnud lootustki tema tempole vastata. Kiirust veel pole, viis nädalat laagrit on jalgades veel valusalt tunda andmas,» nentis Veerpalu, kes nüüd pääseb koju puhkama.



Väsimust tundis ka Jaak Mae, kes sootuks 54. kohaga leppima pidi. Kuigi esialgu lootis vähemalt punktikohale pääseda. Mae sõnul näitab see vaid üht – ta pole Olose laagrist ikka veel taastunud. «See ei ole enam nii, nagu viis aastat tagasi. Taastumine võtab kahjuks rohkem aega,» nentis Mae.



Palju paremini ei läinud ka Aivar Rehemaal, kes sai 50. koha.



Kui vahepeal tundus, et ta püüab eespool startinud Mae kinni, siis kolmandal ringil murdus juunioride eksmaailmameistri suusakepi rihm ja ta ei saanud sama tempot enam hoida. Rehemaa hinnangul kadus selle taha vähemalt kümme sekundit.



«Ma ei saanud katkise suusakepiga korralikult tõugata. Mati karjus mulle vaheaegasid ja andsin talle kohe teada, et suusakepp läks katki. Ta organiseeris kiirelt mulle terve suusakepi ja sain võistlust jätkata,» nentis Rehemaa, kes võrreldes Beitostøleni võistlusega tundis end juba märksa paremini.



Laupäevasel sprindivõistlusel 13. koha saanud Kein Einaste piirdus eile 74. kohaga.


Eesti suusakoondise peatreeneril Mati Alaveril seisab meestega ees tõsine analüüs. Kas tuleb hakata muutma ka Vancouveri olümpiaplaane, pole veel selge. Ent tõsiasi on see, et tulemused olid loodetust märksa nigelamad. Üks mis kindel – kõigepealt saavad Mae, Veerpalu ja Rehemaa puhkuse. Alles siis vaadatakse, kuidas edasi minna.



«Ootasin enamat,» nentis Alaver ja lisas: «Tase on väga kõrge ja vahed väikesed. Võitja läbis tänavu distantsi ligi minuti võrra kiiremini kui mullu.»



Alaveri jaoks tuli hooaja teisel MK-etapil ühe suurema üllatusena 15 kilomeetri klassikasõidu võitnud norralase Petter Northugi võimas sõit. Lisaks sellele oli üllatus seegi, et Venemaa suusatajad jõudsalt esile tõusid. «Müts maha venelaste ees. Kogu koondis esines võimsalt,» tunnustas Alaver.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles