Hjelmeset vigastas kokkupõrkel määrdemehega roideid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odd-Bjørn Hjelmeset
Odd-Bjørn Hjelmeset Foto: Scanpix Norway

Pühapäeval murdmasuusatamise MK-etapil Soomes Kuusamos Šveitsi koondise määrdemehega kokku põrganud Norra suusataja Odd-Bjørn Hjelmeset avaldas, et vigastas vahejuhtumis oma roideid ja kaela.

 

37-aastane Hjelmeset tunnistas, et ilmselt on tal roietes mõra, kuna tal on raske hingata, vahendab Dagbladet.

Hjelmeset sõitis pühapäevasel 15 km klassikadistantsile poodiumikonkurentsis, kui ühtäkki astus talle rajale ette Šveitsi koondise itaallasest määrdemees ning nad põrkasid kokku ja kukkusid mõlemad pikale. Hjelmeset kaotas seetõttu enesevalitsuse ja lasi ka rusikad käiku.

«Roided on ikka valusad, aga kael on juba parem, usun, et seal midagi hullu pole,» selgitas Hjelmeset. «Aga ma sõitsin ikka üsna kiiresti, kui kokku põrkasime. Usun, et mu kiirus oli 35-40 km/h.»

Hjelmeset loodab, et midagi tõsist tal viga ei ole, kuna 19 päeva pärast tahab ta startida MK-etapil Sloveenias Roglas, kus tahab 30 km klassikasõidus saada sellise tulemuse, mis tagaks talle koha Vancouveri olümpial.

«Usun, et kõik läheb hästi, ma pole väga mures. Muu polegi praegu väga oluline, Rogla võistlus on tähtis,» sõnas Hjelmeset.

Rahvusvaheline Suusaliit (FIS) esitas Hjelmesetile pühapäevase vahejuhtumi pärast ka ametliku hoiatuse, Šveitsi koondise määrdemehele määrati aga rahatrahv.

«Pole mingit kahtlust, et just määrdemees oli peamine süüdlane. Meie arvates peaks ta sellise käitumise tõttu ka oma akrediteeringust ilma jääma,» arvas Norra suusaliidu esindaja Åge Skinstad.

Norra suusaliit Hjelmeseti karistada ei kavatse. «Kahetsen, mida tegin. Vabandasin juba Šveitsi koondise peatreeneri Fredrik Auklandi ees ja tema vabandas minu ees,» lausus Hjelmeset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles