Björgen kasutab keelatud astmaravimit

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marit Björgen
Marit Björgen Foto: Reuters / Scanpix
Norra suusataja Marit Björgen sai eriloa keelatud astmaravimi kasutamiseks. Vajaliku loa eraldas talle Maailma Antidopingu Agentuur WADA.

Björgen on kasutanud astmaravimeid juba mitu aastat, kuid uus ravim on tugevama toimega ning sobib suusatajatele paremini, vahendab Skierpost.

Noora koondise peatreener Egil Kristiansen leiab, et uus ravim on aidanud Björgenil ka tänavust hooaega edukalt alustada.

«Marit on paremaks läinud nii vaimse kui ka füüsilise poole pealt, kuid kõige olulisem on see, et ta tohib nüüd kasutada vajalikku ravimit,» sõnas Kristiansen.

Suvel avastati, et Björgeni astma on hullemaks läinud ning seetõttu talle eriluba määratigi. «Tänu uuele ravimile on tema hingamisteed paremini avatud. Marit saab seeläbi paremini hapnikku kätte ning ka tema lihased töötavad nüüdsest paremini,» lisas võistkonna arst Han Petter Stokke ajalehele VG.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles