Alaver: ma valetaks, kui ütleks, et kõik on hästi

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Veerpalu
Andrus Veerpalu Foto: AP / Scanpix

«Soovin, et mehed oleksid paremas vormis, ning ma valetaks, kui ütleks, et kõik on väga hästi,» sõnas Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver pärast 30 km ühisstardist klassikasõitu.



Treeneri karmil hinnangul on alust. Andrus Veerpalu lõpetas 23ndana, kaotades võitjale Petter Northugile 37,9 sekundit, Jaak Mae oli 39. (+3.52,0), Aivar Rehemaa katkestas sootuks.



«Kas ma nüüd otseselt mures olen… aga praegu pole meil kindlasti põhjust rahuloluks,» nentis Alaver ning tunnistas, et ei oska tekkinud seisule seletust leida. «Kui ma teaksin, mida olen valesti teinud, öelnuks ma seda meestele juba mitu nädalat tagasi.»



Ka Veerpalu ei jäänud oma sõiduga rahule. «Viimasel kahel ringil tõmbusid lihased krampi,» lausus ta. «Enne võistlust lootsin, et esimestega koos sõitmine ei tekita probleeme.»



Mae tunnistas, et ei suutnud rajal pingutada, lihased ei töötanud ning hingamist ei saanud korda. «Nüüd tuleb rahulikult mõtelda ja uusi lahendusi otsida,» lausus ta. «Tavapäraselt harjutades ma enam paremaks ei muutu, pean treeningutes leidma enda jaoks midagi uut.»



Rehemaa sõnul muudab vormi kõikumine ärevaks. Davosi võistluse põhjal ootas ta Roglaski paremat tulemust, ent eile ei jaksanud ta sõita. «Edasistes plaanides ei kavatse ma muudatusi teha. Osalen Tour de Skil ning soovin seal maksimaalselt pingutada.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles