Kristina Šmigun-Vähi loobub Tour de Ski võistlusest

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Šmigun-Vähi
Kristina Šmigun-Vähi Foto: Reuters / Scanpix

Vancouveri olümpiaks valmistuv Kristina Šmigun-Vähi loobus startimast 1. jaanuaril algavast murdmaasuusatamise võistlusest Tour de Ski, jätkates samal ajal treeninguid koduses Otepää suusakeskuses.

Pärast nädal tagasi toimunud Rogla MK-etappi oli tänavu suurde sporti naasnud Kristina Šmigun-Vähi treenerist isa Anatoli Šmigun arvamusel, et tütar võiks raskel katsumusel osaleda. Toona jäi lõplik otsus langetamata ning pärast põhjalikumat analüüsi otsustati treenimise kasuks.

«Otepääl peaksid olema maailma parimad tingimused – korralik rada ning võimalus kasutada alpimaja,» rääkis Šmigun-Vähi mänedžer ja abikaasa Kristjan-Thor Vähi. «Juba varem oli kindel, et tuuril osalemise korral poleks ta seda lõpuni sõitnud.»

Vähi lisas, et vastasel juhul tulnuks loobuda 16. ja 17. jaanuaril toimuvast Otepää MK-etapist.

Tour de Ski’l osaleb tänavu kolm eestlast: Aivar Rehemaa ja Algo Kärp sõidavad kümme päeva kestva jõuproovi lõpuni, Kaspar Kokk teeb kaasa vaid neli esimest etappi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles