Eestlased alustasid Tour de Skid tagasihoidlikult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Rehemaa
Aivar Rehemaa Foto: Nordicfocus.com

«Tour de Ski algus on eestlaste jaoks olnud suhteliselt tagasihoidlik,» võttis Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver kokku Aivar Rehemaa, Algo Kärbi ja Kaspar Koka kolm esimest etappi Tour de Ski suusatuuril.



1. jaanuaril alguse saanud tuuril on kolme esimese etapi järel parimaks ikka veel Aivar Rehemaa 30. koht 3,7 km pikkusel vabatehnika proloogil. Ülejäänud kaks eestlast olid parematest kaugel. Kaspar Kokk oli 78. (+41,9) ning Algo Kärp 79. (+42,1). Laupäevases 15 kilomeetri viitstardist klassikasõidus oli Rehemaa 41., Algo Kärp 56. ja Kaspar Kokk  61. Ka eilne klassikatehnika sprint ei toonud rõõmsamaid uudiseid – ükski eestlane veerandfinaali ei pääsenud. Aivar Rehemaa oli 34., Algo Kärp 65. ja Kaspar Kokk 80.



Eelsõidu võitnud rootslasele Emil Jönssonile kaotas Rehemaa 13,17 sekundiga, veerandfinaali viinuks 0,63 sekundit parem aeg.



Küsimusele, miks eestlased tuuri loodetust tagasihoidlikumalt alustanud on, vastas Alaver: «Vastased on lihtsalt paremas seisus kui meie.»



Tuuri üldliidrina jätkab proloogi ning laupäevase 15 km klassikasõidu võitnud norralane Petter Northug, kes edestab sakslast Axel Teichmanni 9,8 sekundit. Kolmandana jätkav Emil Jönsson kaotab liidrile 20,9 sekundiga.



Tour de Ski jätkub juba täna õhtul Prahas sõidetava vabatehnika sprindiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles