Norralased ei suuda Northugi teise kohaga leppida

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug
Petter Northug Foto: Reuters / Scanpix
Norra meedias on pärast Tour de Ski lõppu tekkinud arutelu, et võistluse formaadis peaks läbi viima mõningaid muudatusi.

Samas ei suuda norralased siiani mõista, kuidas Tour de Ski esimest poolt valitsenud Petter Northug pidi lõpuks leppima teise kohaga, vahendab skierpost.com.

Norralased tõstsid esile fakti, et Northug jõudis Tour de Skil kuuel etapil poodiumile, samas kokkuvõttes võitnud Lukas Bauer oli esikolmikus vaid kolmel korral.

Samas kui rohkem kohtade taha vaadata, siis selgub, et Bauer oli kaheksast etapist koguni viiel Northugist kiirem.

«Petter oli läbi terve mitmepäevasõidu väga stabiilne ja oli kogu aeg esimeste seas. Samas Bauer tõusis esile alles viimastel etappidel,» rääkis Norra koondise peatreener Morten Aa Djupvik. «Kui etappidele tagasi vaadata, siis tundub, et Petter oleks pidanud näiteks Oberhofi jälitussõidus ennast rohkem tagasi hoidma. Viimasel kahel päeval domineeris Bauer täielikult ja vääris võitu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles