Suusatajaid ootab Otepää MK-etapi rajal üllatuslik hüpekas

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusatamine
Suusatamine Foto: Reuters / Scanpix

Kuigi Otepääl sõidetakse juba kümnes MK-etapp, ootab sportlasi ees üllatus – ühele laskumisele on lisandunud uus järsk ning sportlaste jaoks ootamatu langusnukk, kus hea libisemisega võivad suusatajad kiirlaskuja kombel suusad isegi maast lahti saada.



«Kunstlumega kaetud jäisel rajal võib seal lennata kümme meetrit,» märkis Otepää MK-etapi peakohtunik Tiit Pekk, kes määris eile hommikul hoolikalt suusad ning läks suurvõistluse rajaga tutvuma.



Hüpekast oli teadlik ka Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver, kelle sõnul on tegemist tõesti ohtliku kohaga – isegi sellised suusahundid nagu Andrus Veerpalu ja Jaak Mae otsustasid viimase mahutreeningu ajal Tehvandi võistlusrajale ringi peale teha.



«Seni sõitsid nad viimases trennis alati Kekkose ringi, seekord vahetasime selle Tehvandi matkaraja vastu, et tekiks võimalus seekordse võistlusrajaga tutvuda,» rääkis Alaver. «Piinlik oleks ju oma koduetapil kukkuda.»



Tõepoolest, kodune MK-etapp on Eesti suusatajate jaoks liiga väärtuslik, et seda äparduste peale raisata. Kuigi Alaver ei soovinud oma kuulsaimate õpilaste seisundi kohta selget ülevaadet anda, kumas ta olekust aimdus, et Eesti parimad suusatajad on heas vormis.



Küll aga kinnitas ta, et oleks rahul, kui parimate eestlaste kaotus võitjale ei veniks 15 km klassikatehnikas sõidetaval distantsil pikemaks kui 40–45 sekundit. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles