Aino-Kaisa Saarinen näeb Eestile Vancouveri OMil medalit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile Eestisse saabunud Aino-Kaisa Saarinen loodab Otepää MK-etapil 10 km klassikasõidus poodiumile jõuda.
Eile Eestisse saabunud Aino-Kaisa Saarinen loodab Otepää MK-etapil 10 km klassikasõidus poodiumile jõuda. Foto: Toomas Huik


«Kindlasti kuulub Kristina Vancouveri olümpial medalipretendentide sekka! Ta on ennegi võitnud ja juba teab, mida selleks teha tuleb.» Nii kommenteeris soomlanna Aino-Kaisa Saarinen oma konkurendi Kristina Šmigun-Vähi võimalusi olümpiamängudel.



Kui Libereci MMil kolm kulda võitnud Saarinen kuulis, et Šmigun-Vähi tippsporti naaseb, tuli tema näole kerge muie.



Hoolimata sellest, et ühel tema põhialal 7,5 + 7,5 km suusavahetusega sõidus on just Šmigun-Vähi see, kes medalite jagamisel kaasa rääkima võib hakata. Saarinen sellepärast ei karda. Vastupidi: tal on Šmigun-Vähi naasmise pärast üksnes heameel.



«See on tore! Ta on väga hea suusataja ja armas inimene,» avaldas Saarinen ja lisas: «Mul on Kristina üle hea meel – ta on minu sõber.»



Küsimusele, kas Saarinen näeb Šmigun-Vähit ka Vancouveri olümpial ühe medalipretendendina, vastas ta: «Jaa – miks mitte. Kindlasti kuulub ta Vancouveri olümpial medalipretendentide sekka. Ta on ennegi võitnud ja juba teab, mida selleks teha tuleb.»



Kuigi Saarineni põhidistants Vancouveris on 30 km klassikat ja Šmigun-Vähil 10 km uisku, kattuvad kahe naise plaanid suusavahetusega sõidus.



Just sellel distantsil õnnestus Saarinenil Libereci MMil pronksmedal võita. Šmigun-Vähi seevastu võitis Torino olümpial samal distantsil kulla. «Kindlasti saab see põnev võistlus olema. Tase on kõva,» nentis Saarinen.



Hooaja põhivõistluse suunas on kaks naist aga sootuks erinevalt liikunud. Kui Saarinen tegi kaasa ka Tour de Skil, siis Šmigun-Vähi otsustas sellest loobuda. Võistluskoormuse asemel kogus eestlanna Otepääl treeningukilomeetreid.



«Ausalt öeldes praegu tunnen küll, et olen sellest veel väsinud. Aga tunnen end siiski paremini kui eelnevatel aastatel pärast tuuri. Värskust on rohkem,» nentis Saarinen, kelle eesmärk on laupäeval poodiumile jõuda.



Mullu leppis ta Otepää MK-etapil 10 km klassikasõidus 2. kohaga, nüüd on eesmärgiks esikoht. «Ma pole kunagi veel Otepääl võitnud – tore oleks seekord seda teha! Aga eks näis, millised on võistlustingimused ja seisund,» sõnas Saarinen tagasihoidlikult naeratades.



Laupäevasel 10 km klassikasõidus näeb ta lisaks Šmigun-Vähile oma põhikonkurentidena ka norralast Marit Björgenit ja poolatar Justina Kowalzcykit. Teine Eestisse saabunud Soome tippsuusataja Virpi Kuitunen kommentaare ei andnud.



Ajakava


Laupäev:


•    kell 12 – naised, 10 km klassikat eraldistardist


•    14.15 – mehed 15 km klassikat eraldistardist



Pühapäev:


•    11 – naiste sprint, kvalifikatsioon


•    11.25 – meeste sprint, kvalifikatsioon


•    14.15 – naiste sprint, finaal


•    14.25 – meeste sprint, finaal

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles