Suusa­sprinterite tõehetk – kes pääseb olümpiale

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver.
Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver. Foto: Raigo Pajula

Eesti suusasprinteritel on pühapäevaseks Otepää MK-etapi klassika­sprindiks ülesanne teada – tuleb tulla 12 parema sekka või olla kolme parema eestlase hulgas ja Vancouveri olümpiakoht on taskus.


Teoorias tundub see lihtne, aga praktikas… Vaadates meeste seniseid etteasteid, ei tundu esimene ülesanne sugugi mitte kergete killast. Seni on parimat tulemust näidanud Kein Einaste, kes sai Kuusamo MK-etapil 13. koha.



Ometi ei saa ka tema end kuigi kindlalt tunda, sest alaliidu määratud olümpianormi pole ta täitnud. Selle jaoks pidanuks ta MK-etapil korra 12 või kaks korda 20 hulka tulema.



«Otepää MK-etapp on meie kõikide jaoks oluline. Nii olümpiale vaadates kui ka sellepärast, et kodurajal tahavad kõik parimad etteasted teha,» nentis Einaste ja lisas: «Olen saanud rahulikult treenida ja olen võitluseks valmis!»



Nii Saarepuu kui ka Einaste tõdesid, et mingisugust ülearust pinget nad pühapäevase võistluse eel siiski ei tunne. Hoolimata olümpiapiletite väljamängimisest on see siiski võistlus nagu iga teinegi. «Närvilisust? Ei, ma ei tunne. Tavaline võistluseelne seisund – mingeid lisapingeid pole,» sõnas Anti Saarepuu.



Lisaks talle ja Einastele pürivad sprindikoondisesse ka Peeter Kümmel, Timo Simonlatser, Erkki Jallai ja Vahur Teppan. Sprinterite peatreeneri Bjørn Kristianseni sõnul on mehed korralikult harjutada saanud ja peaksid olema võistluseks valmis. «See on otsustav etapp. Mingit taganemisteed enam pole,» sõnas Kristiansen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles