Saarepuu tegi OMi peaproovi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anti Saarepuu
Anti Saarepuu Foto: Toomas Huik

Kui Timo Simonlatser ja Antti Saarepuu enne Rõbinski MK-etapi vabatehnika paarissprinti eesmärke seadsid, siis leidsid nad, et kuue hulka tulles võib võistluse kordaläinuks lugeda. Hiljem olid nad ka seitsmenda koha üle õnnelikud.


«Võistlus algas korralikult – esimese vahetuse sõitsime mõlemad väga hästi. Aga pärast seda tõmbas lihased juba külmaks. Viimane vahetus oli väga raske – jalad olid kanged,» kirjeldas Saarepuu ja lisas: «See polnud just kõige meeldivam kogemus. Võistlus tõmbas hingetoru täiesti läbi, nüüd peab ettevaatlik olema, et mitte haigeks jääda.»



Seda, et ta Venemaale üldse sõitis, Saarepuu ei kahetse. Võistluskogemust oli hädasti tarvis. Eriti just vabatehnika paarissprindis. «Omamoodi oli see jah olümpia peaproov, sest ka seal on vabatehnika tiimi­sprint kavas. Selle mõttega siia tulingi,» nentis Saarepuu, kes pärast Otepää MK-etappi kahtles, kas Rõbinskisse sõita või mitte.



Kuna ilmateade väga suurt külma ei lubanud, siis otsustas ta pika reisi siiski ette võtta. Lõpuks võisteldi 18 miinuskraadiga. «Sain siin korralikud stardid teha – reedel olin eelsõidus kuues ja kaotus võitjale oli üle ootuste väike. Enesekindlust ammutasin siit kõvasti,» rõõmustas Saarepuu.



Võistluse võitis Venemaa esimene meeskond, kelle rivistusse kuulusid Nikolai Morilov ja Aleksei Petuhhov. Esikolmikusse jõudsid veel itaallased Fabio Pasini ja Loris Frasnelli ning sakslased Tim Tscharnke ja Josef Wenzl. Kokku oli võistlustules 14 meeskonda.



Olümpiale sõidavad Eesti sprinterid 6. veebruaril. Enne seda plaanib Saarepuu ka laupäeval Eesti meistrivõistlustel suusavahetusega sõidus kaasa teha ja laupäeval Siguldas kontinentaalkarikal sprinti sõita. «Eks kõik oleneb ilmast ja seisundist. Vastavalt sellele otsustan, kas minna starti või mitte,» selgitas Saarepuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles