Pettumus: rikkis ajavõtusüsteem rikkus Ojaste pääsu MMi poolfinaali

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Ojaste
Triin Ojaste Foto: Raigo Pajula

Saksamaal Hinterzartenis peetaval murdmaasuusatamise juunioride MMil jäi Triin Ojaste sprindis poolfinaali ukse taha kahtlastel asjaoludel.

Ojaste pääses eelsõidust edasi 13. ajaga, kuid oma veerandfinaalis jäi ta kolmandaks. Paraku ei registreerinud ajavõtusüsteem aegu ning lucky loser süsteemi alusel edasiminejaid ei suudetud algselt tuvastada. Kulus poolteist tundi, et välja selgitada kaks edasipääsejat.

Eesti suusaliidu spordidirektori Raul Olle sõnul saadi meessprinteritele ajad juurde, kuid naistele mitte – anti lihtsalt teada, kes pääsesid edasi, kes mitte. Ojaste edasipääsejate hulka ei kuulunud.

«Kuna olime poolteist tundi külmetanud, siis ei hakanud protesti näol äärmuslikke samme ette võtma,» kommenteeris Olle, kes siiski pettust ei kahtlustanud. «Sakslased jätsid ka oma sportlase, kes veerandfinaalis kolmas oli, poolfinaali ukse taha.»

Ojaste teenis kokkuvõttes 15. koha, rohkem eestlannasid võistlustules ei olnud.

Naistest tuli maailmameistriks rootslanna Hanna Brodin, kes edestas norralannasid Ingvild Flugstad Östbergi ja Kari Oeyre Slindi.

Meestest sai Raido Ränkel 22., Aleksandr Maslennikov 61., Morten Priks 64. ja Avo Sambla 79. koha.

Meestest krooniti võitjaks norralane Tomas Northug, kellele järgnesid kaasmaalane Paal Goldberg ning itaallane Federico Pellegrino.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles