Ajavõtul tekkinud segadus tumestas Ojaste võistlust

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Ojaste
Triin Ojaste Foto: Raigo Pajula

Justkui treeninguid segavast haigusest oleks veel vähe, sattus Triin Ojaste suusatamise juunioride MMil ajavõtu­skandaali keskmesse.



Kuigi Ojaste pole teda vaevava köha ja nohu tõttu viimased paar nädalat korralikult harjutanud, sai ta eile murdmaasuusatamise juunioride MMil sprindi eelsõidus 13. aja. Veerandfinaalis lõpetas ta kolmandana, ent õnneliku kaotajana ei õnnestunud tal edasi pääseda.



Tegelikult ei tea keegi, kas Ojaste väärinuks kohta poolfinaalis või mitte – ajavõtusüsteemi rikke tõttu ei suudetud pooleteise tunni jooksul tema aega teatavaks teha. Probleem polnud ainult eestlannas, esialgu jäid ajata kõik naiste sprindi veerandfinalistid. Lõpuks aga teatati lihtsalt edasipääsenute nimed. Ojastet nende hulgas polnud.



Eesti Suusaliidu spordidirektori Raul Olle sõnul ei hakanud eestlased protesti abil olukorda lahkama. «Olime juba poolteist tundi oodanud ning sellises seisus polnud protesti esitamine enam kuigi hea mõte,» arvas ta ning lisas, et väga raske on uskuda, et korraldajad aegadega midagi susserdasid. «Nägin, et nad olid juhtunu pärast ise väga endast väljas. Lõpuks jäi nende enda sportlane ka poolfinaalist välja.»



Kogenud suusahundina kõike näinud Olle sõnul pani imestama, et apsakas juhtus just korrektsuse etaloniks oleval Saksamaal.



Triin Ojaste treener ja isa Kalju Ojaste tunnistas, et võistluse käik valmistas tütrele pettumuse. Olematust ajavõtust rohkem vaevas Triinu enda nõrkus. «Selle peale ei saa loota, et pääsed õnneliku kaotajana edasi – veerandfinaalis tulnuks teine koht ära võtta,» mõtiskles papa Ojaste. «Lootused olid tal kindlasti kõrgemad, finišis poetas ta isegi pisara.»



Kalju Ojaste sõnul oli pärast haigust ning treeningupausi raske uskuda, et tütar suudab väga kõrgete kohtade jagamisse sekkuda. Seepärast ei näinud ta nukrutsemiseks põhjust. «Hea, et niigi läks,» märkis ta. «Praeguses seisus olnuks poolfinaal ilmselt lagi. Kui aga jõudu ei jagu, pole midagi teha. Oma veerandfinaalis kaotas ta teisele kohale selge vahega, mingit jala ette lükkamist polnud.»



MMi avastart ei jää Triin Ojastele Hinterzartenis viimaseks ning Kalju Ojaste usub, et järgmised stardid õnnestuvad paremini. «Loodetavasti sõitis ta end sprindiga lahti. Samas oli just selles sõidus võimalik kesisema vormiga kõrgemale kohale jõuda,» mõtiskles Ojaste.



Eelsõidust pääses edasi ka noormeeste konkurentsis võistelnud Raido Ränkel, kes sai kirja 17. aja. Mees mehe vastu võitluses tal aga jaksu ei jagunud ning oma veerandfinaalis oli ta viies.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles