Simonlatser ja Kümmel paarissprinti?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Simonlatser
Timo Simonlatser Foto: Toomas Huik

Peeter Kümmel ja Timo Simonlatser tegid eile Siguldas toimunud Skandinaavia karikavõistlustel kõvad avaldused Vancouveri olümpia paarissprinti pääsemiseks, kui said vabatehnikasprindis vastavalt 5. ja 6. koha.


«Tuleb tõesti nii välja, et ka Timot tuleb pidada tõsiseks pretendendiks Vancouveri olümpia paarissprinti. Üllatusena see ei tulnud – ta on vabatehnikas alati hea olnud,» sõnas Kümmel.



Saarepuu jõuetu


Viimasel hetkel koondisesse pääsenud Simonlatser lisas: «Me pole olümpia paaris­sprindist treeneriga veel rääkinud, aga ilmselt on tal nüüd kandidaate rohkem. Kui vorm liigub samamoodi ülesmäge, siis miks mitte ka seal osaleda?»


Lisaks Kümmelile ja Simonlatserile nähakse ühe kandidaadina vabatehnika paarissprinti ka Anti Saarepuud.



Eile pidi ta siiski leppima alles 35. kohaga. Muretsema see teda aga ei pannud. «See pole selline võistlus, mille järel muretseda. Olen teinud tugevaid treeninguid ja see oli tagajärg. Olümpia ajaks loodan ära kosuda,» nentis Saarepuu, kes oli enda sõnul võistluse ajal täiesti jõuetu.



Neljas olümpial osalev sprinter Kein Einaste sai eelsõidust küll 16. ajaga edasi, kuid poolfinaali uks jäi talle suletuks.



Kümmeli hinnangul otsustatakse paarissprindis osalevad mehed alles pärast klassikasprinti. «Lõpliku otsuseni on veel omajagu aega,» sõnas ta.



Udras kukkus


Siguldas polnud konkurents küll kõva – võitis rootslane Robin Bryntesson, kes Otepää MK-etapil 22. oli. Samuti jäi võistluselt kõrvale enamik olümpiasportlasi. «Võtsimegi seda rohkem hea treeningu eest,» nentis Simonlatser.



Ühtekokku jõudis poolfinaalidesse neli eestlast: Siim Sellis, Karel Tammjärv, Simonlatser ja Kümmel. Tamm­järv oli lõpuks kaheksas ja Sellis 11. kohal.



Naistest oli parima eestlasena Kaili Sirge kaheksas, kvalifikatsioonis kolmandat aega näidanud Kaija Udras kukkus veerandfinaalis ja poolfinaali ei pääsenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles