Udras klassikasprindis viies

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaija Udras
Kaija Udras Foto: Toomas Huik

Jõulumäe Tervisekeskuses toimuvatel suusatamise Skandinaavia karikavõistlustel olid täna kavas klassikasprindid.

Naiste 1,1 km kvalifikatsioonisõidu võitis Anne Küllonen Soomest, kaasmaalase Kerttu Niskaneni (+3,56) ja meie Piret Pormeistri ees (+5,27). Teised eestlaste kohad: 5. Kaija Udras (+5,62), 6. Kaili Sirge (+5,83) 23. Laura Rohtla (+14,66), 30. Inna Kairite (+20,37).

Veerandfinaalidest pääsesid edasi kolm Eesti naissuusatajat – oma veerandfinaali võitnud Kaija Udras ning Piret Pormeister ja Kaili Sirge.

Esimeses poolfinaalis sõitnud Piret Pormeister lõpetas oma sõidu viiendana, teise poolfinaali lõpetas Kaija Udras kolmanda ja Kaili Sirge kuuenda kohaga. Kaija Udras tagas omale koha vastavalt A - finaalis ning Kaili Sirge ja Piret Pormeister B-finaalis.

Skandinaavia karikavõistluste naiste klassikasprindi võitis Kjersti Boe Norrast, rootslanna Ingrid Vikmani ja kaasmaalase Ingvild Flugstad Oestbergi ees. Kaija Udras pidi leppima A-finaali viienda kohaga. Kvalifikatsiooni võitnud Anne Küllonen Soomest kukkus ja lõpetas A-finaali kuuenda kohaga.

B-finaalis oli Kaili Sirge 4. ja Piret Pormeister 6. ning nende lõppkohad vastavalt 10. ja 12.

Meestest oli kvalifikatsiooni kiireim Hans Petter Lykkja Norrast, edestades Anssi Pentsineni Soomest 0,51 ja kaasmaalast Jens Bjertnaesi 1,19 sekundiga. Meie parimana sõitis Vahur Teppan välja kvalifikatsiooni viienda aja, kaotades võitjale 2,53 sekundit. Teised eestlaste kohad: 12. Siim Sellis (+5,78), 16. Janek Vallimäe (+6,59), 18. Dmitri Reinmets (+7.08).

Kahjuks meie meessprinterite hoog veerandfinaalis rauges ja keegi pääsu poolfinaali ei taganud. Esimesena jäi poolfinaali ukse taha Vahur Teppan.

Meeste klassikasprindi kolmikvõidu võtsid Norra esindajad. Võitjaks krooniti Lars Vingli Odsaetter, Oeyvind Gloeerseni ja Vidar Stein Thuni ees. Kvalifikatsiooni kiireim mees Hans Petter Lykkja murdis võistlusrüsinas suusakepi ja pidi leppima kuuenda kohaga.

Eesti meestest oli täna parim Vahur Teppan 13. kohaga, 17. Siim Sellis, 22. Janek Vallimäe, 26. Dmitri Reinmets.

Homme on Skandinaavia karikavõistlustel kavas naiste 10 km ja meeste 15 km klassikadistantsid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles