Suusakuningas Veerpalu stardib Tartu maratonil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Veerpalu.
Andrus Veerpalu. Foto: Raigo Pajula

Pühapäeval sõidetaval 39. Tartu maratonil asub enne Vancouveri olümpiat starti ka Andrus Veerpalu. Veerpalu ülesandmine suusamaratonile laekus teisipäeval.

Kahekordsele olümpiavõitjale ja maailmameistrile on Tartu maratoni esikoht siiani kättesaamatuks jäänud.

Eesti Suusaliidu murdmaasuusatamise spordidirektor ja kolmekordne Tartu maratoni võitja Raul Olle sõnas, et pühapäevane sõit oleneb paljuski eesootavast ilmast. «Tugevatel suusatajatel ei ole lumetuisus kerge sõita ja sel juhul püsib juhtgrupp kaua koos. Kui Andrus Veerpalu starti tuleb, siis läheb eestlastel ikka hästi, teisiti pole võimalik,» kommenteeris Olle ootusi eestlaste sõidule.

FIS Marathon Cupi arvestuses võistlevad Tartu Maratonil nii hetke edetabeli liider Fabio Santus Itaaliast kui ka teisel kohal olev Oskar Svaerd Rootsist, kelle kontol on kolmekordne Vasaloppeti võit ja sel aastal ka värske Marcialonga maratoni esikoht.

Poodiumikohta püüavad eeloleval pühapäeval teiste seas ka olümpiavõitja ja maailmameister Anders Aukland koos oma venna Joergen Auklandiga Norrast. Varasematest Tartu maratoni võitjatest asuvad võistlustulle veel rootslane Jerry Ahrlin ja tšehh Stanislav Rezac. Neile pakuvad konkurentsi Mathias Fredriksson Rootsist ning itaallased Sergio Bonaldi ja Bruno Carrara, kes FIS Marathon Cupi arvestuses samuti esikuuikus.

Eestlastest saab lisaks Andrus Veerpalule ja Raul Ollele kaasa elada Estoloppeti liidrile Priit Naruskile ja Tartu Nelikürituse võitu püüdvale Rait Pallole.

Naistearvestuses asuvad poodiumikohtadele võistlema eelmise aasta Tartu maratoni võitja Sandra Hansson Rootsist koos hetke FIS Marathon Cupi esinumbri Jenny Hanssoniga. Eestlastest pakuvad neile konkurentsi Liis Kalda, Laura Rohtla, Kaili Sirge ja Tiina Albert.

39. Tartu maraton distantsidel 63km ja 31km sõidetakse 21. veebruaril stardiga Otepääl, Tehvandi spordikeskuse staadionil ja finišiga Elvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles