Einaste Drammeni MK-etapil poolfinaali ei jõudnud, võitis Jönsson

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kein Einaste
Kein Einaste Foto: Raigo Pajula

Suusatamise MK-etapil Drammenis pääses ainsa eestlasena eelsõidust edasi Kein Einaste, kes jõudis veerandfinaali 26. ajaga, kaotades parimale 5,11 sekundit. Paraku Einaste poolfinaali ei pääsenud.Etapivõidu võttis meestest rootslane Emil Jönsson, naiste kuld kuulus norralannale Marit Björgenile.

Finaal:

Meeste finaali võitis Emil Jönsson, kes edestas Petter Northugi 1,9 ja Andrew Newelli 2 sekundiga.

Naiste finaali võitis Marit Björgen. Björgen edestas 0,7 sekundiga Aino Kaisa Saarineni ja 1,3 sekundiga Pirjo Muraneni. Justyna Kowalczyk kukkus ja ületas finišijoone võitjast 55 sekundit hiljem.

Poolfinaalid:

Meeste esimesest poolfinaalist kulgesid edasi Emil Jönsson ja Andrew Newell.

Meeste teisest poolfinaalist läksid edasi Yuichi Onda ja Kalle Lassila. Lucky loserireegliga pääsesid lõppvõistlusele Petter Northug ja Eirik Brandsdal.

Naiste esimesest poolfinaalist pääsesid edasi Aino kaisa Saarinen ja Magdalea Pajala.

Teisest naiste poolfinaalist edenesid lõppvõistlusele Justyna Kowalczyk ja Marit Björgen. Lucky loseri reegliga said teisest sõidust finaali ka Pirjo Muranen ja Karianne Bjellanes.

Veerandfinaalid:

Esimesest meeste veerandfinaalist läksid otse edasi Emil Jönsson ja Andrew  Newell.

Teisest sõidust edenesid poolfinaali  Ola Vigen Hattestad ja Aleksandr Panžinski.

Kolmandas veerandfinaalis jäi Kein Einaste viiendaks ja seega eestlane poolfinaali ei pääsenud. Sõidust edenesid järgmisesse ringi Kalle Lassila ja Oystein Pettersen.

Neljandas veerandfinaalis oli kiireim Petter Northug, kellele järgnes Mats Larsson.

Viimasest sõidust pääsesid edasi  Eirik Brandsdal ja Eldar Rönning.

Naistest edenesid poolfinaali Karianne Bjellaanes, Ida Ingemarsdotter, Aino Kaisa Saarinen, Magdalena Pajala, Virpi Kuitunen, Maiken Caspersen Falla, Marit Björgen, Nicole Fessel, Justyna Kowalczyk ja Marthe Kristoferssen.

Eelsõidud:

Peeter Kümmel (+6,44) oli 34., Vahur Teppan (+8,02) 41., Anti Saarepuu (+8,25) 43. ja Timo Simonlatser (+12,09) 57.

Klassikasprindi 1,2 km pikkusel rajal oli parim rootslane Emil Jönsson, teise koha sai norralane Petter Northug (+0,19) ja kolmanda tema kaasmaalane Eirik Brandsdal (+0,60).

Naistest sai Triin Ojaste (+13,42) 33., Kaija Udras (+18,62) 45. ja 33. ja Piret Pormeister (+26,72) viimase, 54. koha.

Parimat aega näitas soomlanna Aino-Kaisa Saarinen, kellele järgnesid poolatar Justyna Kowalczyk (+0,63) ja soomlanna Pirjo Muranen (+3,00).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles