Piltuudis: mäesuusataja lõpetas 19-aastase karjääri pintsakus ja lühikestes pükstes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marco Büchel lõpetas pika karjääri pintsakus ja lühikestes pükstes.
Marco Büchel lõpetas pika karjääri pintsakus ja lühikestes pükstes. Foto: Reuters / Scanpix

1999. aasta maailmameistrivõistlustel suurslaalomis hõbemedali võitnud Liechtensteini mäesuusataja Marco Büchel tõmbas täna oma pikale karjäärile joone alla.

19 aastat võistluskarussellis tiirelnud 38-aastane Büchel valis oma viimaseks võistluseks täna Saksamaal Garmisch-Partenkirchenis peetud MK-etapi ülisuurslaalomi ning et tema lahkumine kellelgi märkamata ei jääks, oli tal nii mõnigi trikk varuks.

Büchel otsustas võistelda mitte tavapärases kombinesoonis, vaid kandis hoopis pintsakut ja lühikesi pükse. Enne starti jõi ta stardipaigas mõned sõõmud šampanjat, rajal olles tegi ta aga mitu peatust, lüües plaksu raja kõrval olevate treeneritega.

Iseenesestmõistetavalt polnud ta seetõttu just kõige kiirem mees rajal, lõpetades viimase ehk 19. kohaga, kaotades esikoha saanud kanadalasele Erik Guay’le peaaegu minuti. Guay võitis ühtlasi ka ülisuurslaalomi kristallgloobuse.

Viimasest kohast hoolimata sai Büchel finišisse jõudes nii pealtvaatajate kui ka kaasvõistlejate sooja vastuvõtu osaliseks.

2008. aasta jaanuaris sai Büchelist vanim MK-etapi võitnud mäesuusataja, kui ta võidutses Kitzbühelis ülisuurslaalomis, olles sel hetkel 36 aastat ja kolm kuud vana. Büchel võistles oma karjääri jooksul kokku kuutel olümpiamängudel. Büchel võidutses kokku neljal MK-etapil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles