Šmigun-Vähi pole veel tähtsat otsust langetanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Šmigun-Vähi suusarajal.
Kristina Šmigun-Vähi suusarajal. Foto: Raigo Pajula

Kristina Šmigun-Vähi stardib sel nädalal Rootsis peetaval MK-sarja finaali minituuril ja võtab seejärel aja maha. Pärast väikest puhkust otsustab ta, kas võistelda ka järgmise aasta Oslo MMil või mitte.



«Praegu ei ütleks ma veel midagi,» sõnas Šmigun-Vähi salapäraselt. «Kõigepealt tahan välja puhata. Ja siis mõtleksin, mida ma elult kõige rohkem tahan. On ju näha, et keskpärased tulemused ei paku kellelegi midagi. Kui edasi teha, siis üksnes medalite nimel.»



Haigus vajutas pitseri


Kõigepealt tuleb aga panna punkt tänavusele hooajale. MK-sarja hooaja finaaletapp saab alguse kolmapäeval Stockholmis, kui sõidetakse klassikasprint. «Tegelikult ma üldse ei tahaks Stockholmis võistelda, aga selleks, et nädalavahetusel starti pääseda, pean ka seal kaasa tegema,» selgitas Šmigun-Vähi.


Seejärel starditakse reedel Falunis 2,5 km proloogil, laupäeval 5 + 5 km suusavahetusega sõidus ja pühapäeval ­10 km vabatehnikasõidus. Kaasa teevad üksnes maailma jooksva edetabeli 50 paremat naist.



Šmigun-Vähi tõdes, et kuigi kõrgeid eesmärke pole ta endale selleks võistluseks seadnud. Laupäeval Oslo MK-etapil saadud nii-öelda haamer ei luba seda teha.



«Ma tahaksin, et jaksaksin seal sõita. Ma ei tahaks sellist tunnet enam kogeda nagu Oslos – jaks sai lihtsalt otsa,» tõdes Šmigun-Vähi, kelle hinnangul sai talle saatuslikuks kaks nädalat tagasi põetud kerge haigus. «Mõtlesin küll, et mis see pisipalavik ja väike nohu ikka teeb. Aga see võttis jõu nii ära ja tulemus oligi selline nagu oli.»



Kolmapäevaseks Stockholmi klassikasprindiks loodab Šmigun-Vähi igatahes juba taastunud olla. Tema kasuks räägib ka see, et distantsid on märksa lühemad kui tavaliselt. «Kümme kilomeetrit olen ikka jaksanud ära sõita. Mingi kasu oli ka Holmenkollenis sõidetud 30 kilomeetrist – organism peaks juba tugevam olema. Aga eks näis – lootus sureb viimasena!» sõnas Vancouveri olümpiahõbe.



Lisaks Šmigun-Vähile pääses MK-sarja finaali starti Andrus Veerpalu. Ka tema tõdes, et pole endale võistluseks ülearu suuri ootusi seadnud. Eelkõige just seetõttu, et võistluste programmis päris tema distantsi pole. Klassikalises tehnikas sõidetakse sprint ja 3,3-kilomeetrine proloog. «Jääksin rahule, kui saaksin mõne MK-sarja punkti,» sõnas Veerpalu tagasihoidlikult.



Võib katkestada


Lisaks on kavas 10 + 10 km suusavahetusega sõit ja 15 km vabatehnikat. See, kas Veerpalu viimasel distantsil kaasa teeb või mitte, selgub võistluse käigus.



«Pärast suusavahetusega sõitu otsustan, mida edasi teen. Peab vaatama, kuidas põlv kannatab sõita,» selgitas Veerpalu, kes on põlvevalu tõttu natuke ka koormustes tagasi andnud. Planeeritud treeningud on ta enam-vähem siiski saanud ära teha.



Pärast MK-sarja finaali plaanib Veerpalu ka Eesti meistrivõistlustel osaleda. 26. märtsil sõidetakse Haanjas paaris­sprint, 27. märtsil teatesõit ja 28. märtsil 50 km ühisstardist klassikasõit. Mis saab aga pärast seda, pole veel teada. «Teen selle hooaja lõpuni ja siis vaatan edasi,» sõnas Veerpalu, kes on varem öelnud, et võib Oslo MMist kõrvale jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles