Šmigun-Vähi: hea, et sai august välja tuldud

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Šmigun-Vähi
Kristina Šmigun-Vähi Foto: Raigo Pajula

Pärast Vancouveri olümpiamängude hõbemedalivõitu ebaõnnestunult esinenud Kristina Šmigun-Vähi tõestas murdmaasuusatamise MK-sarja viimase sõiduga, et ta ei ole siiski nii kehv, kui vahepeal tundus.



«Vaim on hooajast väsinud, kuid rõõmsaks teeb see, et sai hooaja lõpuks august välja tuldud,» sõnas Falunis kuuendana lõpetanud Šmigun-Vähi. «Oslo sõit (nädal aega tagasi – toim) oli väga vaevaline ja raske. Praegu läks iga päevaga enesetunne paremaks.»



Rootsis toimunud hooaja lõputuuri kahel esimesel etapil 44. ja 18. koha saanud Šmigun-Vähi sai laupäevasel kolmandal etapil suusavahetusega sõidus 13. koha ning alustas pühapäeval 10 km viitstardiga sõitu 14. positsioonilt.



Võit BjØrgenile


Lõpuks kuuendaks tõusnud eestlanna näitas viimasel etapil koguni päeva kolmandat aega. Vancouveri OM-hõbedast olid pühapäeval rajal kiiremad vaid Charlotte Kalla ja Kristin Steira. «10 km uisku sobib tänavu mulle ideaalselt,» leidis Šmigun-Vähi.



Siiski pole hooaeg tema jaoks veel läbi, kuna sel nädalal ootavad Haanjas ees Eesti meistrivõistlused. «Seal stardin kindlasti. Ka mujalt on kutseid tulnud,» avaldas Šmigun-Vähi, kes polnud veel kindel, millise võistlusega ta hooaja lõpetab.



Samas pole meile olümpiamängudelt ainsa medali toonud Šmigun-Vähi veel kindel, kas ta järgmisel hooajal rajale tuleb. «Kui hing ja süda tahavad, siis tuleb panna täiega. Vastasel juhul pole mõtet punnida. Praegu väsinud peast ei taha midagi otsustada,» lisas kahekordne olümpiavõitja.



Hooaja lõputuuril oli naiste hulgas ületamatu norralanna Marit Bjørgen, kes võidutses laupäeval suusavahetusega sõidus ning jõudis ka eile 10 km vabatehnikasõidu järel esimesena üle finišijoone.



Kokkuvõttes teenis neljast etapist koosnenud võistlusel teise koha poolatar Justyna Kowalczyk, kes oli endale juba varem MK-sarja üldvõidu kindlustanud. Kowalczyk, kellele määrivad teadupärast suuski eestlased Are Mets ja Peep Koidu, oli hooaja kokkuvõttes parim ka tavadistantside ja sprintide arvestuses.



Meestest võidutses hooaja lõputuuril norralane Petter Northug, kes sarnaselt Bjørgeniga oli parim ka laupäevases suusavahetusega sõidus. Lisaks oli Northug esimene ka MK-sarja kokkuvõttes.



Veerpalu langetab otsuse


Ainsa Eesti mehena Rootsis võistlustules olnud Andrus Veerpalu teenis laupäeval suusavahetusega sõidus 30. ko­ha ning hoidis enne viimast, 15 km vabatehnikasõitu 20. po­sitsiooni, kuid otsustas siiski katsumusest loobuda.



«Ei olnud selle sõiduga midagi püüda ja pigem ei tahtnud põlvele haiget teha,» sõnas Veerpalu, kes laupäeval hoidis suusavahetusega sõidus poolel maal liidrikohta. «Seal oli näha, et uisus väga head minekut ei ole. Eile (üleeile – toim) põlv väga hulluks ei läinud.»



Sarnaselt Šmigun-Vähiga pole ka Veerpalu veel otsustanud, kas lõppenud MK-sarja hooaeg jäi talle viimaseks. «Eks vaatab ja mõtleb ja järgmisel (sel – toim) nädalal otsustab ära,» sõnas Veerpalu, kes kavatseb nädalalõpul osaleda Eesti meistrivõistlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles