Saue: variant MM saada on Otepääl kindlasti

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laskesuusataja Eveli Saue.
Laskesuusataja Eveli Saue. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Eesti viimaste aastate parima naislaskesuusataja Eveli Saue arvates on Otepää ja Holmenkollen üsnagi sarnased, eriti radade ülesehituselt.



«Variant MMi korraldusõigus saada on Otepääl kindlasti,» uskus Saue. «Radade, tiiru ja infrastruktuuri poole pealt vaadates on Otepää ehk paremgi. Holmenkolleni suurim pluss on need suured tribüünid ja inimesed neil tribüünidel.»



Pealtvaatajatest rääkides raputas Saue natuke ka endale tuhka pähe. «Kindlasti on oma osa sellel, et meil pole tulemusi olnud,» tõdes ta. «Et aga viis aastat on aega, siis Holmenkolleni tasemele on isegi ehk võimalik jõuda, aga Saksamaa tasemeni kindlasti mitte.»



Otepää plussiks pidas Saue ka asukohta. «Ta on geograafiliselt suhteliselt keskel,» arutles Saue. «Näiteks järgmisel aastal on MM Hantõ-Mansiiskis, mis on täiesti keset Siberit, mullu aga võistlesime kaugel Lõuna-Koreas.»



Kadri Lehtla tunnistas, et ümberehitatud Holmenkolleni rajad on tema jaoks sobivad, ent MMist rääkides eelistaks ta kahtlemata kodumaad. «Loomulikult tahaksin kodus võistelda, ma ju ei hakka oma kodukohta reetma,» naeris ta. «Holmenkollen on liiga suures linnas, see mulle ei meeldi.»



Ka Indrek Tobreluts leidis, et radade ja lasketiiru poolest ei jää Otepää Holmenkollenile sugugi alla, kuid norralaste suusameka puhul mängib olulist rolli suur kogemustepagas võistluste korraldamisel. «Usun, et Eesti saaks ilusti hakkama, aga arvan, et siin mängivad rolli muud asjad,» vihjas ta võimalikele kaadritagustele kokkulepetele. «See on selline ilus unistus, aga vaevalt me kohe esimesel katsel korraldusõiguse saame.» (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles