Dopingut tarvitanud Poola suusataja: arvasin, et mulle süstiti vitamiine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kornelia Marek (nr. 47).
Kornelia Marek (nr. 47). Foto: AFP

Vancouveri olümpiamängudel pärast naiste 4 x 5 km teatesõitu positiivse dopinguproovi andnud Poola murdmaasuusataja Kornelia Marek avaldas, et arvas, et talle süstiti vitamiine, mitte EPO-t.

24-aastaselt Marekilt võeti dopinguproov 25. veebruaril ning nii selle A- kui ka B-proov näitasid keelatud ainete tarvitamist, vahendab dpa.

Täna pidi Marek Poola Suusaliidu ees aru andma. Krakowis peetud kohtumisel rääkis suusataja, et tal polnud aimugi, et tema organismi EPO-t süstiti.

«Usaldasin täielikult oma arsti Vitali Ševtšenko Tripolskit ja uskusin, et ta süstis mulle vitamiine,» selgitas Marek.

Füsioterapeut Tripolski vallandati kohe, kui selgus, et Mareki dopinguproov osutus positiivseks. Nende koostöö oli kestnud kolm aastat. Esmaspäeval peab omapoolse selgituse andma ka Tripolski.

Tõenäoliselt määratakse Marekile kaheaastane võistluskeeld. «Olen kahe aasta pärast tagasi,» lubas ta. «Sport on mu elu.»

Kiievis elav Tripolski eitas oma süüd, öeldes, et tema tehtud süstides polnud kindlasti EPO-t, kuid samas keeldus ta ütlemast, mis süste ta suusatajale tegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles