Skandaal: Narva Trans kaotas Eesti liigas sihilikult

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk Narva Transi (punases) ja Tallinna Levadia mängust.
Hetk Narva Transi (punases) ja Tallinna Levadia mängust. Foto: Toomas Huik
Euroopa Jalgpalli Liidu UEFA poolt ellu kutsutud Euroopa jalgpallikihlvedude jälgimisega tegelev süsteem Betradar andis Eesti Jalgpalli Liidule teada, et 9. märtsil toimunud Meistriliiga I vooru kohtumise Tallinna FC Levadia - Narva JK Trans tulemus oli kihlveopettuse tähenduses üheselt fikseeritud.

Hetkel ootab Eesti Jalgpalli Liit UEFA-st juhtumi kohta täiendavat informatsiooni, teatas EJLi pressiteenistus.

Natuke aega hiljem laekus jalgpalliliitu ka informatsioon, et Transi eilne 0:1 kaotus Kohtla-Järve Lootusele oli samuti sihilik.

«Esialgse informatsiooni kohaselt oli tegu mastaapse ja kahtlusi mitte jätva olukorraga,» märkis EJLi president Aivar Pohlak. «Kahjuks olen sunnitud võtma selge seisukoha ja ütlema välja, et selliste olukordade jätkumisel ei saa me välistada Daugavpilsi Dinaburgi saatuse kordumist Eesti liigas. Kui klubi sees ei suudeta korda majja saada, siis peab seda tegama jalgpalliliit.»

Teatavasti eemaldas Läti Jalgpalli Liit kihlveopettustega tegelenud Daugavpilsi Dinaburgi riigi meistrivõistlustelt.

«Kohtun järgmisel nädalal Narva Transi presidendi Nikolai Burdakoviga. Ei saa välistada olukorda, et sama seltskond, kes tegeles kihlveopettuste korraldamisega Daugavpilsi Dinaburgi klubis, on leidnud nüüd uue ohvri,» sõnas Pohlak.

Esialgu jääb Levadia - Trans mängu tulemus jõusse, kuid EJL ei välista, et pärast lisainformatsiooni saamist UEFA-st tehakse kõnealuse kohtumise suhtes täiendav otsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles