Kärp astus Mae suuskadele

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algo Kärp
Algo Kärp Foto: Toomas Huik

Eesti meistrivõistluste 50 km klassikasõidu ühisstardist sõidus krooniti eile Eesti meistriks Andrus Veerpalu, kes edestas 59,7 sekundiga Algo Kärpi ja 1.02ga Jaak Maed. Kui enamik võistlejaid käis 20. kilomeetril suuski vahetamas, siis Veerpalu tegi esimese suusavahetuse hoopis 15 km hiljem. Just see taktikaline käik tagas talle teiste ees ka turvalise edu. «Suusad töötasid hästi ja kuna teised läksid varem suuski vahetama, siis õnnestus vahe sisse teha. Enesetunne oli ka täitsa korralik,» selgitas Veerpalu.


Kolmandaks jäänud Mae sõnul jäi ta oma sõiduga enam-vähem rahule. Ainuke asi, mis kripeldama jäi oli viimane sirge. «Algo sõitis mulle umbes sada meetrit enne lõppu natuke suuskadesse sisse. Komistasin natuke ja ta pääses ette. Samas oleks ta tõenäoliselt lõpus minust nagunii natuke kiirem ja teravam olnud. Ei tea, kas oleksin talle vastu saanud,» selgitas Mae.



Meeste 50 km klassikasõidus sai neljanda koha Priit Narusk, kes kaotas Maele 2.58. Viies oli Vahur Teppan, kuues Kein Einaste, seitsmes Peeter Kümmel ja Aivar Rehemaa oli üllatuslikult alles kaheksas. Eesti suusakoondise peatreeneri Mati Alaveri sõnul kimbutas Rehemaad kerge külmetushaigus. Tõenäoliselt sai selle võistlusega läbi ka Rehemaa tänavune hooaeg. «Kuna Aivari peresse on oodata järelkasvu, siis jätkab ta oma treeninguid kodus, Otepääl,» sõnas Alaver.



Naiste 30 km klassikasõidus krooniti Eesti meistriks Kristina Šmigun-Vähi, kes edestas kindlalt Kaija Udrast ja Tatjana Mannimad. (PM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles