Mae jätkamisest: pigem jah kui ei

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Mae.
Jaak Mae. Foto: Raigo Pajula

Andrus Veerpalu, Kristina Šmigun-Vähi ja nüüd suure tõenäosusega ka Jaak Mae – kui midagi ootamatut vahele ei tule, siis on vana kaardivägi ka järgmise aasta Holmenkolleni MMil stardis!



Kui eelmisel nädalal teatas Veerpalu, et jätkab, ei soostunud Mae sama avaldusega välja tulema. Kõhklused ja küsimärgid olid ikka veel õhus. Nüüd on olukord aga muutunud. Lühikese mõtlemispausi järel tõdes Mae, et suure tõenäosusega kihutab ta ka järgmisel aastal maailma suusaparemikuga võidu.



«Ma praegu ütleksin jätkamise kohta pigem jah kui ei. Lõpliku otsuse langetan siiski järgmisel nädalal, kui olen ka Matiga (treener Mati Alaver – toim) rääkida saanud,» sõnas 38-aastane Mae, kes täna naaseb Venemaa viiepäevaselt tuurilt kodumaale.



Venemaale hooaega lõpetama sõitnud Mae kutsus kaasa ka Peeter Kümmeli ja Anti Saarepuu ja üheskoos kogeti venelaste lahkust, verdtarretavaid võistluslahinguid ning aderenaliinisüste. Jekaterinburgis alanud võistlustuur lõpetati Ju­gorskis.



Naljategemist polnud


Kui Mae ise oli kaks aastat varem sama programmi läbi teinud, siis Kümmelile ja Saarepuule oli seesugune võistlus läbi teha esmakordne. Ja emotsioonid? «Väga äge! Korraldus on siin tõesti viimase peal,» õhkas kokkuvõttes 13. koha saanud Saarepuu. Kümmel lõpetas temast koha võrra eespool ning Mae oli kokkuvõttes 26. kohal.



Kohtadest hoopis tähtsamaks peeti tippkonkurentsis kaasa tegemist ja positiivsete emotsioonide ammutamist.



Oli ju võistluste programmgi omapärane – esimesel päeval sõideti suusakross, teisel päeval väljalangemissõit, neljandal päeval klassikasprint ja sama päeva õhtul 4 km suusasõit.



Kõik kolm tõdesid, et mingit naljategemist võistlustel polnud. «Esimestele kohtadele olid siin ette nähtud korralikud rahalised auhinnad, kõik pingutasid,» sõnas Saarepuu.



Võistluse võitis rootslane Emil Jönsson, teine oli venelane Nikita Krjukov ja kolmas itaallane Renato Pasini. Naiste seas võidutses poolatar Justina Kowalzcyk.



Itaalia võitis jalgpalli


Jõuvahekordi ei pandud paika mitte üksnes suusarajal, vaid ka jalgpalliväljakul. Sportlastest moodustati neli suurt võistkonda – Euroopa, Itaalia, Venemaa suusatajad ja Venemaa spordikooli esindajad.



Kümmel lõi Euroopa esinduse eest ka värava, Mae ja Saarepuu istusid aga varumeestena pingil. «Kõik tahtsid mängida ja me Jaaguga mõtlesime siis, et me võime ju varus ka olla,» sõnas Saarepuu tagasihoidlikult. Jalgpallimatši võitis loomulikult Itaalia.



Selle tuuriga on eestlaste hooaeg lõppenud. Juhul kui Valgehobusemäel jätkub lund, siis pole võimatu, et Mae korraldab seal veel ühe suusavõistluse, kuhu kutsub kokku Eesti parimad suusatajad ja ehk ka mõne välisvõistleja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles