Suusatajad jagati koondistesse, Auklandi lepinguga tegeletakse

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kein Einaste
Kein Einaste Foto: Raigo Pajula

Eesti Suusaliit kinnitas eilsel koosolekul murdmaasuusatamise koondise nimekirja. Eelistatud seisust näitavasse A-koondisse kuulub neli suusatajat, neist värske jõuna sprinter Kein Einaste.


«Einaste A-koondisse nimetamisega tahtsime anda noortele sõnumi, et kui piisavalt kiiresti suusatada, võib jõuda ka A-koondisse. Me pole statuudi pantvangid,» rääkis peatreener Mati Alaver. Esialgu püstitatud normide põhjal poleks Einaste esindusrivistusse pääsenud, samas oli ta tingimuste täitmisele väga lähedal.



Lisaks Einastele kuuluvad A-koondisse Kristina Šmigun-Vähi, Andrus Veerpalu ja Jaak Mae.



Pinged tõmmati maha ka B-koondise ümber – ühtegi suusatajat ei jäetud vanuse tõttu kõrvale. Sinna nimekirja pääsesid Kaija Udras, Kaili Sirge, Peeter Kümmel, Timo Simonlatser, Aivar Rehemaa, Anti Saarepuu, Algo Kärp ja Kaspar Kokk.



B-koondise norm on täidetud ka Triin Ojastel ja Karel Tammjärvel, ent neid peetakse U-23 koondise liidriteks ning nad said selle seltskonna esinumbriteks. Samas ei tähenda see, et nad ei saaks osaleda MK-etappidel. «Kõik sõltub sportlaste kiirusest,» kinnitas Alaver.



Lähipäevil selgub, kas sportlaste kiiruse tõstmiseks mõeldud Alaveri plaan tuua Eestisse norralasest tipptreener Fredrik Aukland saab teoks. Alaveri sõnul on ta norralasega pidevalt ühenduses, ent mitu detaili vajab veel täpsustamist.



Kindel on aga see, et Eesti koondise tegemistega liitudes jätkab Aukland ka šveitslase Dario Cologna ning Norras oma vendade juhendamist. Eestis näeb Alaver suusamaailmas end tõestanud spetsialisti rolli eelkõige noorsooklassist täiskasvanute hulka pürgivate suusatajate abistamises.



«Norras töötas ta noortega ning sellest grupist sirgus mitu heal tasemel suusatajat,» meenutas Alaver ning lisas, et ka kogenud suusatajad võivad Auklandilt häid ideid saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles