Alaver hooldemeestele: võtke pakkumised välismaalt vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torino olümpia järel poseerisid Andrus Veerpalu kõrval hooldemehed Margo Pulles (vasakult esimene), Eero Bergmann, Peep Koidu, Urmas Välbe ja Are Mets. Koidu ja Mets töötavad Poolas. Kas mõni teine Eesti hooldemees peab tänavu sama tegema?
Torino olümpia järel poseerisid Andrus Veerpalu kõrval hooldemehed Margo Pulles (vasakult esimene), Eero Bergmann, Peep Koidu, Urmas Välbe ja Are Mets. Koidu ja Mets töötavad Poolas. Kas mõni teine Eesti hooldemees peab tänavu sama tegema? Foto: Raigo Pajula

Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver on juba 15 aastat ühest ja samast asjast unistanud. Igal hooajal tuleb tal aga üha uuesti ja uuesti pet­tuda, sest unistus ei paistagi täituvat. Nii ka seekord.


Ei, Alaver ei unista lotovõidust, olümpiamedalitest ega MM-tiitlitest. Tema unistab vabast ajast, et Tartu Ülikooli raamatukogus erialakirjandusse mattuda.



Ainuke võimalus selleks avaneb pärast tihedat hooaega. Ent tegelikult algab tal just siis aasta kõige pingelisem periood. Märtsist maikuuni otsitakse sponsoreid, täidetakse eelarvet ja allkirjastatakse lepinguid.



«Mul pole 15 aastat vaba hetke olnud, et ülikooli raamatukokku jõuda. Tundub, et tuleb ka 16. selline aasta,» sõnas Alaver, kes tõdes, et eelarvet on praegu raskem kokku saada kui kunagi varem.



Juba praegu on selge, et võrreldes mulluse hooajaga tuleb eelarvest 20 protsenti kärpida. Võrreldes 2008. aasta hooajaga on see juba 40 protsenti vähenenud.



Mets ja Koidu jätkavad


Kulusid tuleb kõikjalt kärpida. Seetõttu pidas Alaver pärast hooaja lõppu koondise hooldemeestega tõsise jutuajamise. Peatreeneri sõnum oli järgmine: kui välismaalt tehakse tööpakkumine, siis tuleks see vastu võtta.



Kõigepealt tuleks aga teavitada Alaveri, et ta saaks ülejäänud neljale mehele öelda, et nende koht on kindel. Praegu ei saa ta seda veel teha. Kahe nädala pärast loodetavasti aga küll.



«Ma ei taha ühestki mehest loobuda ja teen selle nimel tööd. Kahe nädalaga peavad vastused käes olema,» kinnitas Alaver.



Praeguseks on koondise hooldemehed Urmas Välbe, Margo Pulles, Eero Bergmann, Mihhail Lukertšenko ja seni osalise tööajaga ametis olnud Jaan Alvela ooterežiimile pandud.



Eestlaste õnneks pole ühelegi hooldemehele seni veel väljastpoolt ühtki pakkumist tulnud. Ka nad ise pole aktiivselt tööd otsinud.



Eelkõige seetõttu, et kõikidel meestel on kindel soov ka edaspidi Eesti suusakoondise juures jätkata.



«Oleme jäänud sellele lootma, et suusaliit kuskilt meiesugustele karvajalgadele selle makaroni leiab. Ega Andrus ja Jaak üksinda ju MMile minna saa,» avaldas Välbe, kelle hinnangul peaks koondise juures kindlasti töötama vähemalt neli hooldemeest. Vastasel juhul hakkab töö kvaliteet kannatama.



Veel üle-eelmisel hooajal Eesti suusakoondise hooldemehena töötanud Are Metsal selliseid probleeme aga pole. Koos Peep Koiduga poolatar Justina Kowalczyku suuski määrinud Metsa sõnul jätkavad nad 99,9-protsendilise tõenäosusega samas ametis.



Korralik preemia


Järgmisel nädalal sõidab ta koos Koiduga Poola, et tulevase hooaja plaanid paika panna. «Ka poolakad ise olid koostöö jätkumisest väga huvitatud,» kinnitas Mets, kes praegu ilmselt rahapuuduse üle kurta ei saa.



Vancouveri OMilt kulla, hõbeda ja pronksi võitnud ning MK-sarja ja Tour de Ski üldvõitja Kowalczyk premeeris eestlasi vääriliselt.



Kui suure summa eestlased aga täpselt said, Mets ei avaldanud. Samuti ei soostunud ta seda summat võrdlema Torino olümpia eest saadud preemiatega.



«Küll aga võin öelda seda, et eraldi premeeris meid Poola olümpiakomitee ja Kowalczyk ise,» kinnitas Mets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles