Sander Puri: me ei saa väsimusest mõelda, meil on võimalus karikas võita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Puri
Sander Puri Foto: Raigo Pajula

Eesti jalgpallikoondis alustas Balti turniiri viigiga Läti vastu. Kuigi väravaid ei löödud, jäid Eesti koondislased üldiselt kohtumisega rahule.

Kuigi momentide poolest oli teine poolaeg isegi ilusam, jäi Eesti koondise peatreener Tarmo Rüütli rohkem rahule esimesega.

«Esimesel poolajal tehti seda, mis sai kokku lepitud. Palli hoidsime väga hästi ja Läti kaitse pole ju ka läbikäiguhoov,» sõnas Rüütli, kes lõpptulemuse suhtes oli pigem rahulolev. «Kahju on luhtaläinud võimalustest, kuid hea, et meile ära ei löödud. Varemgi on juhtunud ju, et meeskond, kes teeb survet, saab hoopis pähe.»

Teise poolaja keskel tehtud vahetustega, kus Sander Posti, Kaimar Saagi ja Sander Puri asemel tulid platsile Oliver Konsa, Alo Dupikov ja Sergei Mošnikov, kadus Eesti initsiatiiv. Rüütli selgitas vahetusi sellega, et tähtsaid mehi tuleb ka homseks mänguks hoida.

«Homme on ka päev ja veidi oli vaja puhkust anda. Teised ei läinud paraku rütmi sisse, kuid see on tihtipeale nii, et uued mehed ei harju mänguga,» sõnas Rüütli, kellega nõustus ka mängu parimaks valitud ja selle eest klaaskuju saanud Sander Puri. «Teist poolaega alustasime väga hästi, kahju et ära ei löönud. Lõpus nii hästi ei läinud.»

Rüütli sõnul tegi lisaks Purile suurepärase mängu paremal äärel tegutsenud Gert Kams, kes koduklubis FC Floras üldjuhul paremkaitsja kohta mängib.

«Kams andis kvaliteetseid tsenderdusi ja ega ta tegelikult vigu ei teinudki. Ka kaitsefaasis oli ta korralik,» sõnas Rüütli.

Peatreeneri sõnul võinuks aga paremini tegutseda ründeduona alustanud Post-Saag.

«Ründefaasis jättis koostöö veidi soovida, kuid ega nad pole ju ka kokku mänginud,» sõnas Rüütli ja selgitas täpsemalt. «Mõnes momendis tsenderduste ajal tuli Post esimese Posti juurde ja Saag jäi tagumise juurde, kuid tegelikult pidanuks olema vastupidi. Poolajal rääkisin Postile, et pole mõtet mööda ääri rapsida ja tuleb püsida keskel ning asjad juba paranesid.»

Homme kell 18:10 kohtub aga Eesti juba Leeduga ning tõenäoliselt otsustatakse selles mängus turniiri võitja. Kuigi eestlastel puhkepäeva pole, ei tohiks see Puri sõnul suurt rolli mängida.

«Me ei saa väsimusele mõelda, kuna meil on lõpuks ometi reaalne võimalus see karikas võita,» arvas Puri.

Kui aga Eesti ja Leedu peaksid homse kohtumise samuti väravateta viiki mängima, tekib omapärane tabeliseis. Nimelt ei löödud ka eilses Läti-Leedu kohtumises kumbki meeskond väravaid ja turniiri võitja selgitamiseks loetakse kaartide arvu. Kelle saldo on kõige puhtam, see tõstab pea kohale võidukarika.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles