Šmigun-Vähi: talvel nägin mõni päev oma last vaid mõne minuti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Šmigun-Vähi koos tütre Victoria Krisiga
Kristina Šmigun-Vähi koos tütre Victoria Krisiga Foto: Liis Treimann

Eesti parim naissuusataja Kristina Šmigun-Vähi teatas täna, et lahkub tippspordist ning pühendab edaspidi enam aega pisitütrele ja perele.

Postimees toob ära Šmigun-Vähi avaliku pöördumise:

«Teie ees seisab väga õnnelik inimene, mitte lihtsalt õnnelik inimene, vaid ka väga edukas sportlane ja õnnelik pisitütre ema. Ma olen saanud elada fantastilist elu ning tegeleda asjaga, mida ma tõeliselt armastan. Olin ka oma senise elu raskeima valiku ees – kas jätkata edukat sportlasekarjääri või pühenduda enam Victoria Krisile ja perele. Otsustasin kuulata oma sisetunnet – valin oma pere ning ühtlasi lõpetan tippspordi.

Olen kõik oma eesmärgid tippsportlasena täitnud, olen saavutanud selle, millest väikese tüdrukuna unistasin. Nüüd aga kavatsen selle elu selja taha jätta. Tahan keskenduda Viktoria Krisile ja oma perele. Lähitulevikus ongi see mu põhiliseks tegevusalaks. Tulevikus soovin aga kindlasti ka edasi õppida ja endale uusi väljakutseid leida.

Pärast tütre sündi tippspordis olnuna tean, et neid kahte asja ühildada on raske. Suusatades olen alati soovinud anda endast 200 protsenti. Ma ei ole rahuldunud kunagi kesiste tulemustega, olen alati soovinud olla tipus. Olümpiahõbedal oli oma hind – möödunud talvel nägin mõni päev oma last vaid mõne minuti. Pere on aga minu jaoks olulisim maailmas ja mida päev edasi, seda rohkem olen tunnistanud endale, et olulisem ka suusatamisest.

Täna siin tippspordist lahkumisest teatades tahan kõigi nende aastate lõppematu kannatlikkuse ja toetuse eest tänada oma vanemaid ja õde; Kristjani, kes on olnud nii suurepärane mänedžer kui ka toetav kaaslane; Viktoria Krisi, kes andis mulle jõudu veel aastaks tippsporti naasta. Tahan tänada kõiki sponsoreid ja toetajaid, Eesti Suusaliitu ja Eesti Olümpiakomiteed, Eesti ajakirjanikke, kelleta ma ei oleks spordis jõudnud sinna, kuhu jõudsin.

Kogu südamest tahan tänada Eesti rahvast ja fänne, kes kogu selle aja on mulle kaasa elanud ning mind toetanud, minuga koos juubeldanud või nutnud.

Tänan teid kõiki!»

Kristina Šmigun-Vähi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles