Levada: Prinsi vallandamine polnud hetkeemotsioon

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Levada (paremal) andis Igor Prinsile tulemuste parandamiseks kuu aega.
Viktor Levada (paremal) andis Igor Prinsile tulemuste parandamiseks kuu aega. Foto: Toomas Huik

Teisipäeval šokeeris Eesti jalgpalliavalikkust viimaste aastate meisterklubi Tallinna Levadia juhtkond, kes vallandas peatreener Igor Prinsi ning määras tema asemele Aleksandr Pustovi.



Miks selline otsus langetati, polnud klubi tippjuhid siiani avalikkusele selgitatud. Eile pärastlõunal õnnestus Postimehel Levadia omaniku Viktor Levadaga vestelda ning aastaid Eesti jalgpalli valitsenud klubi juht lükkas jutuajamise käigus ümber arvamuse, nagu oleks ta teinud otsuse emotsioonide toel.

«Levadia on tõesti klubi, kus maksab tulemus, kuid tänavu andis meeskond ära liiga palju punkte – viigid Sillamäe, Tammeka ja kõige lõpuks ka Floraga röövisid meilt palju,» rääkis Levada.

«Pärast juuli alguses Tartu Tammekaga tehtud viiki vestlesin Prinsiga väga pikalt ja põhjalikult ning andsin talle tulemuste parandamiseks aega kuu lõpuni. Kahjuks midagi ei muutunud, Floral lasime mängu viimasel minutil viigistada.»

Esmaspäeval istus Levada koos klubi ülejäänud juhtkonnaga kuus tundi nõupidamiste laua taga ja vaagis võimalusi. Ta kinnitas, et pika mõttetöö tulemusena langetatud otsus oli kaalutletud ning seejuures võeti arvesse kõiki plusse ja miinuseid.

«Inimesena oli mul Prinsist kahju, ta oli ju nii pikki aastaid meiega seotud – mängija, abitreeneri ja peatreenerina. Kuid selles olukorras pidime otsustama, kas tähtsam on Prinsi saatus või klubi käekäik.

Mõistagi langes valik klubi kasuks. Midagi ootamatut ei saanud siin tema jaoks olla, Prins teadis, et olukorra parandamiseks oli aega juuli lõpuni. Seega polnud küsimus hetkeemotsioonis.»

Levada arusaamade kohaselt on ühe peatreeneri ideaalne tööperiood kolm aastat. Edaspidi hakkavad asjad vaikselt allamäge minema. Tänavu tundus talle, et Prinsi motivatsioon on varasemast kesisem. See viis aga meeskonna mängutaseme languseni.

Peatreeneriks saanud Pustovi peab Levada heaks spetsialistiks, kes on end juba treeneriametis tõestanud. Mehe aktsiaid ei langetanud ka kolmapäeval Eesti karikavõistlustel saadud kaotus esiliigasse kuuluvalt Tallinna Kalevilt.

«Kaotusest on kahju, kuid see pole tragöödia. Levadia ründas terve kohtumise, kuid ei suutnud lüüa väravat. Võimalik, et treener usaldas liialt varumehi ja duubelmeeskonnast toodud mängijaid, kuid ta pidi saama nende võimetest ja tasemest ülevaate,» mõtiskles Levada.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles