Eesti võib Itaaliat piinata kahe ründajaga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kuigi läbi aegade suurima väravaküti Andres Operi kaasalöömine pole kindel, on peatreener Tarmo Rüütli sõnul alternatiive ründesse küll. Näiteks Tarmo Kink (vasakult), Ats Purje ja Kaimar Saag.
Kuigi läbi aegade suurima väravaküti Andres Operi kaasalöömine pole kindel, on peatreener Tarmo Rüütli sõnul alternatiive ründesse küll. Näiteks Tarmo Kink (vasakult), Ats Purje ja Kaimar Saag. Foto: Toomas Huik

Kuigi eile selgus, et ka Eesti jalgpallikoondise läbi aegade suurim väravakütt Andres Oper ei pruugi Itaalia mängus kaasa teha, võidakse itaallasi siiski kahe ründajaga kimbutama minna.



Enne EM-valikmängu Itaaliaga on Eesti jalgpallikoondist tabanud üks halb uudis teise järel. Esmalt selgus, et Joel Lindpere jääb klubikohustuste tõttu New York Red Bullsi juurde. Siis sai Inglismaa esiliigas Middles­brough’ eest vigastada üha paremasse hoogu tõusev Tarmo Kink.

Eile tuli ilmsiks, et reedesel treeningul oli reielihase ära venitanud Oper. Viimane aga loodab, et suudab reedeseks mänguks neljakordsete maailmameistrite vastu siiski rivis olla.

«Kui mäng toimuks täna (eile – toim), siis ei saaks kindlasti osaleda. Praegu aga aega on ning loodame parimat,» kommenteeris Oper, kes ei jätnud kirumata teda viimastel aastatel kimbutanud vigastusi. «Ebaõnne on ikka jube palju olnud. Eriti tähtsate mängude eel. Inglismaaga jäi mul mängimata ning loodetavasti ei juhtu nüüd sama Itaaliaga.»

Mis aga saaks, kui Eesti esiründaja tõepoolest reedel kell 21.30 Lilleküla jalgpallistaadionil algavast lahingust osa võtta ei saa?

Eeldades, et Eesti on suuremate jalgpalliriikide vastu läinud peatreener Tarmo Rüütli valitsemisajal tavaliselt taktikaga 4-5-1, mis tähendab, et mängitakse ühe tipuründajaga, siis tekib küsimus, kas eelistama peaks Fääri saarte vastu kangelaseks tõusnud Kaimar Saagi või viimasel ajal koduklubi Lvivi Karpatõ eest pidevalt kõrgetasemelisi mänge tegevat Sergei Zenjovi.

Kusjuures ei saa märkimata jätta, et Zenjov lõi kaks nädalat tagasi Euroopa liigas värava kuulsa Istanbuli Galatasaray vastu ning eile Ukraina liigas 1:0 võidutabamuse Lutski Volõnile.  Rüütli aga ei välistanud võimalust, et algkoosseisus jooksevad platsile mõlemad noormehed.

«Võib-olla kahe ründajaga oleks Itaaliat parem piinata. Zenjov-Saag oleks päris huvitav paar ees, kuid valikuid on meil veel. Ees võivad veel mängida Sander Post, Ats Purje ja Tarmo Kink,» märkis Rüütli.
Tõele näkku vaadates on viis päeva enne kohtumist algkoosseisu ennatlik kokku panna ja tegelikult polnud tervet koondist veel kooski.

Näiteks Alo Bärengrub saabus trenni erariietes harjutuskorra lõpu eel. Zenjov, Martin Vunk, Sergei Pareiko saabuvad tänase päeva jooksul ning Taavi Rähn liitub kaaslastega homme.

Positiivse poole peale läheb aga see, et Kingi vigastus ei ole siiski liiga tõsine ja ka üleeilses liigamängus AZ Alkmaari eest  endale väheke liiga teinud Ragnar Klavani tervis on ka võrdlemisi korras.

«Kingi põlvel on kõik struktuurid korras ning tegemist on vaid lihasepõrutusega. Klavani reielihase põrutus pole samuti tõsine,» kinnitas koondise arst Kaspar Rõivassepp.

Kuigi Kink ise üsna vabas vormis läbi viidud harjutuskorda täie jõuga kaasa ei teinud, on ka tema reede suhtes lootusrikas. «Täna (eile – toim) oli vähem valus kui eile,» kinnitas Kink.

Siiski vajab õiendamist veel üks asi. Nimelt seisis eile New York Red Bullsi koduleheküljel uudisnupp, kus Lindpere ütles, et võib siiski Eesti koondisega liituda.

«Otsustan selle nädala mängu kohta esmaspäeval. Kuna olen väikesest riigist, tähendab oma kodumaa esindamine mulle äärmiselt palju,» kommenteeris Lindpere. Rüütli arvates on see siiski pigem niisama jutt, kuna juba varem oli kokku lepitud, et seekord USA liigas palliv mees rahvusesindust aidata ei saa.

«Asjad ei käi nii, et ühel esmaspäeval otsustatakse, et siiski koondisemängule tullakse,» tõdes Rüütli. «Pealegi räägitakse üldse liiga palju Lindperest. Räägime parem nendest, kes kohal on.»

Eile hilisõhtul teataski Lindpere Reb Bullis ametliku blogi vahendusel, et ta jääb kõrvale ka ülejäänutest selle aasta koondisekohtumistest.

Tagasi üles